REAGERER: Familien til drepte Lisa Holm misliker sterkt at datteren er hovedperson i en ny musikkvideo. Foto: Thomas Johansson / NTB scanpix
REAGERER: Familien til drepte Lisa Holm misliker sterkt at datteren er hovedperson i en ny musikkvideo. Foto: Thomas Johansson / NTB scanpix Foto: Thomas Johansson

Raser mot video som skildrer drapet på Lisa Holm (17)

– Det er å sko seg på en forferdelig hendelse, sier familiens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det svenske rockebandet Truckfighters får hard kritikk etter at de har valgt å skildre drapet på 17 år gamle Lisa Holm i musikkvideoen «Calm before the Storm».

Lisa forsvant søndag 7. juni i fjor, etter at hun var ferdig på jobb på en kafé i Blomberg ved Vänern i Sverige. Etter en omfattende leteaksjon ble hun funnet kvalt i et skap i en redskapsbod på en gård, noen kilometer unna.

Nerijus Bilevicius (36) ble avslørt på grunn av DNA-funn og ble dømt til livstid i fengsel.

Brutale scener

I musikkvideoen følger vi «Lisa» fra hun våkner om morgenen dagen hun ble drept. Hun tar en selfie fra sengekanten, dusjer, spiser frokost med foreldrene før hun drar av gårde på kafeen. Da hun skal hjem blir jenta, som har på seg navneskilt, overfalt og bortført av en mann, som senere tar livet av henne og skjuler henne i et klesskap. Bildene av Lisas dag er klippet sammen med klipp av leteaksjonen. Det er sterke bilder som detaljert beskriver de ulike scenene, og man ser hvordan Lisa forsøker å rømme, men blir overfalt igjen.

I kommentarfeltet under videoen får bandet gjennomgå av de aller fleste, som mener bandet oppfører seg respektløst overfor de pårørende. Men det er enkelte andre som hyller Truckfighters og mener de gjør rett i å vise den brutale sannheten om samfunnet vi lever i.

– Brutal verden

Overfor Aftonbladet bekrefter vokalist Oskar Cedermalm at videoen handler om drepte Lisa Holm. Han sier han synes det er forferdelig når sånne til skjer, og ville belyse saken.

Han håper at familien til Lisa klarer å se det i et større perspektiv.

– Det er en tragisk video, men verden er brutalt i blant.

Familiens advokat Tore Brandtler reagerer sterkt på musikkvideoen. Han sier at han synes det hele er ille, og følger ikke helt bandets resonnement om at man må se det hele i et større perspektiv.

– Da kunne man vel gjort det på en annen måte. Det er bare ute etter å sko seg på en forferdelig hendelse, sier han.

I NÆRHETEN: Det sannsynlige åstedet, stedet Lisa ble funnet og boligen til litaueren ligger i få minutters kjøreavstand fra hverandre. FOTO: GOOGLE MAPS/ROAR DALMO MOLTUBAK/PRIVAT/EXPRESSEN / .
I NÆRHETEN: Det sannsynlige åstedet, stedet Lisa ble funnet og boligen til litaueren ligger i få minutters kjøreavstand fra hverandre. FOTO: GOOGLE MAPS/ROAR DALMO MOLTUBAK/PRIVAT/EXPRESSEN / .