KRITISERER WENGER: Patrick Vieira er skuffet over at ingen eks-spillere jobber i klubben. Her er han med Arsene Wenger da han spilte for Arsenal. Foto: AP Photo/Alastair Grant
KRITISERER WENGER: Patrick Vieira er skuffet over at ingen eks-spillere jobber i klubben. Her er han med Arsene Wenger da han spilte for Arsenal. Foto: AP Photo/Alastair Grant Foto: Alastair Grant

Vieira kritiserer Wenger

– Arsenal gjør ikke det, og jeg vet ikke hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av Premier League på TV 2 Sumo. Skaff deg tilgang her!

Arsenal har ikke fått den beste startet på årets Premier League-sesong. Etter to kamper står London-laget med kun ett fattig poeng. I serieåpningen ble det tap for Liverpool hjemme, mens i helgen ble det ett poeng mot Leicester borte.

– Mangle fysisk tilstedeværelse

Patrick Vieira mener at Arsenal taper kamper de burde vinne. Grunnen mener han er enkel. De mangler fysisk tilstedeværelse og er for puslete, motsatt av det Arsenal var kjent for da Vieira spilte i klubben.

Se Premier Leaks

– Når jeg ser Arsenal, ja de spiller god fotball. Men jeg har en følelse av at de mangler noe på det fysiske og personlighet, forklarer Vieira til The Telegraph.

Den nåværende New York City-treneren vant flere titler med Arsenal under Wenger på 90- og 2000-tallet. Den tidligere kapteinen mener at laget har skuffet.

– Laget gjør det ikke så bra som det pleide og du trenger å vinne fotballkamper. De har vært skuffende. Taper kamper de burde ha vunnet, fortsetter den tidligere Arsenal-treneren.

Thomas Myhre spilte ballen til Thierry Henry med vilje – fikk den tilbake

Vieira ytrer også en skuffelse over at det er få ex-spillere som jobber som trenere i klubbens akademi. Han mener at de gamle Arsenal-stjernene kan inspirerer den neste generasjonen av Arsenal-spillere.

– Spillere ønsker det

Nylig gikk Mikel Arteta inn i Pep Guardiolas støtteapparat, mens Thierry Henry fikk ultimatum av Wenger om å velge jobben som fotballekspert på tv eller behold jobben som akademitrener. Tony Adams dro til kinesisk fotball for en jobb der.

Utviklingen liker ikke Vieira, som kritiserer Wenger.

– Det er bra for unge spillere å se en Thierry Henry, en Fredrik Ljungberg, en Sol Campbell eller en Martin Keown som har vært i klubben en del år, jobbet for akademiet eller andre steder.

– Spillere ønsker å gjøre det, men har ikke muligheten, utdyper Vieira.

– Jeg er skuffet over at det ingen eks-Arsenal-spillere jobber for klubben, fortsetter han.

Han trekker paralleller med den nederlandske storklubben Ajax.

– Det perfekte eksempelet er Ajax. Du ser alle degamle spillerne jobbe i klubben, på banen eller på kontoret. Døren er alltid åpen for dem, men Arsenal gjør ikke det og jeg vet ikke hvorfor, avslutter den tidligere Arsenal-kapteinen.