Sentrum Scene legger seg flat: – Vi synes veldig synd på de skadde

Sentrum Scene vil nå finne årsaken til ulykken som skadet 15 søndag. De vil forbedre seg slik at lignende tilfeller aldri skjer igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ettermiddag falt biter fra taket ned i hodet på vordende BI-studenter.

Hendelsen skjedde på konsertstedet Sentrum Scene i Oslo sentrum da 1.800 studenter hadde samlet seg for et arrangement i forbindelse med fadderuken.

15 personer ble skadet i ulykken.

Tar totalt ansvar

Nå legger styrelederen i organisasjonen som driver Sentrum Scene seg flat etter hendelsen.

– Det er forferdelig leit at det har skjedd. Vi synes veldig synd på dem som har blitt skadet, samtidig så er vi veldig glad for at skadene er så moderatene, sier Hans A. Lier, som driver Sentrum Scene.

– Hva slags ansvar føler du overfor dem som ble skadet her?

– Totalansvar, selvfølgelig. Det er vårt ansvar som driver og den tar vi på vår kappe. Det ser ut til at det har vært noe bygningsmessig – murpuss – og heldigvis ikke noe av det tekniske utstyret som vi selvfølgelig kontrollerer at virker hvert år og er i henhold til alle sikkerhetsstandarder som brukes på norske scener, sier Lier.

Minst 15 skadd på Sentrum scene i Oslo

Vet ikke hvorfor det skjedde

Et to til tre centimeter tykt lag med murpuss falt ned fra taket, som er mellom åtte og ti meter høyt, ifølge brannvesenet. De første undersøkelsene til politiet tyder på at en motor som kontrollerer scenens lysrigg har truffet taket og forårsaket at deler falt ned.

Hvorfor det har skjedd er derimot ikke kjent.

– Vi har noen teorier allerede, Nå får politiet avdekke det, så får vi finne ut hvorfor det har skjedd og sørge for at det aldri skjer igjen, sier Sentrum Scene-sjef

En 21 år gammel kvinne ble fraktet til Ullevål sykehus etter å ha blitt skadet. 14 andre ble sendt til legevakten for behandling.