Durant og de amerikanske stjernene cruiset inn til nytt OL-gull

USAs stjernegalleri hadde ingen problemer mot Serbia i OL-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Serbia - USA 66-96 (29-52):

Søndag kveld skulle en ny olympisk mester kåres da USAs stjernegalleri og Serbia møttes i herrenes basketballfinale.

Serberne kunne ikke fått en større utfordring enn møtet med verdens beste basketballspillere.

Likevel var det underdog Serbia som kom best i gang da Milan Mačvan sørget for kampens første trepoenger. Serbia var i ledelsen flere ganger i første periode, men en trepoenger fra Kevin Durant ga amerikanerne 19-15-ledelse etter den første perioden.

I andre periode fikk serberne trøbbel, og slet skikkelig med å få til sitt offensive spill. Samtidig fortsatte Golden State Warriors-spiller Kevin Durant å sette trepoengere i andre enden.

Kevin Durant & co. sikret søndag nytt OL-gull i basketball til USA. Stjernespilleren stod for hele 30 poeng i finalen. Foto: REUTERS/Eric Gay.
Kevin Durant & co. sikret søndag nytt OL-gull i basketball til USA. Stjernespilleren stod for hele 30 poeng i finalen. Foto: REUTERS/Eric Gay. Foto: Pool

Til pause hadde superstjernen sørget for fem trepoengere og totalt 24 poeng til den store forhåndsfavoritten. Det gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 29-52.

USA og Serbia møttes også i de innledende rundene i gruppe A. Da vant USA bare 94-91.

Men i søndagens finale var ikke serberne i nærheten av nivået til NBA-stjernene. De amerikanske stjernene så seg aldri tilbake.

Serbias Milos Teodosic (høyre) fikk det tøft mot Carmelo Anthony og USA i OL-finalen. Anthony ble for øvrig den første spilleren i historien til å vinne tre OL-gull i basket. AFP PHOTO / Jewel SAMAD.
Serbias Milos Teodosic (høyre) fikk det tøft mot Carmelo Anthony og USA i OL-finalen. Anthony ble for øvrig den første spilleren i historien til å vinne tre OL-gull i basket. AFP PHOTO / Jewel SAMAD. Foto: Jewel Samad

USA ledet 79-43 etter tredje periode, og det hele virket å være over for europeerne med en runde igjen.

– Dette er under pari. Jeg tror Serbia er fornøyd med sølvet, men de vil nok være skuffet over dette resultatet, rett og slett fordi de kan bedre. For USA sin del så sa jeg før turneringen at dersom de spiller på sitt høyeste nivå er det ingen som kan slå dem, sa TV 2s ekspertkommentator Bård Stoller.

USA vant til slutt komfortabelt 96-66.

Dermed tok USA som forventet sitt tredje strake OL-gull etter å ha gått ubeseiret gjennom turneringen i Rio.

Årets «Dream Team»-utgave var likevel ikke helt på samme nivå som utgaven fra OL i 1992. Laget med Michael Jordon og de andre stjernene fra Barcelona-OL vant i snitt kampene med 40 mål, over dobbelt så mye som snittet til dagens utgave.