I FARTA: Peter Sagan hang veldig bra med i starten, men slet med å henge med etter punktering.
I FARTA: Peter Sagan hang veldig bra med i starten, men slet med å henge med etter punktering. Foto: Pascal Guyot

Sagan startet bra – men punktering ødela

Den suverene poengtrøye-kongen i Tour de France lå en periode i toppsjiktet, men falt av og måtte til slutt bryte

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det startet veldig bra for den velkjente Tour de France-rytteren på herrens terrengsykkel-løp. Med startnummer 50 var det dog usikkert hvor mye slovaken kom til å henge med i starten.

Han svarte kritikerne med en eneste gang og suste fra konkurrent etter konkurrent. Plutselig dukket han opp blant teten, og lå inne som nummer tre.

Sagan hang veldig bra med sammen med den førende gruppen, men falt til slutt av teten.

Noe av grunnen til dette kan være at den poengtrøye-vinneren fra Tour de France de fem siste årene hadde punktert under den første runden.

Etter den andre kilometeren hadde Sagan falt helt ned på en 23. plass, nesten to og et halvt minutt bak Nino Schurter fra Sveits som hadde tatt ledelsen.

Det skulle gå fra vondt til verre fra Sagan som raste nedover resultatlistene. Etter de første par kilometerne var Sagan så langt nede som på en 33. plass etter 3,5km.

Etter 4km hadde Sagan virkelig blitt hektet av. Den regjerende verdensmesteren i landeveissykling lå helt nede på en 41. plass, hele åtte minutter bak teten.

Sagan opplevde flere problemer med sykkelen sin underveis, og valgte til slutt å bryte i sitt første OL. Dermed ble det kun med drømmen i terrengsykling for slovaken.

Løpet ble i stor grad styrt av sveitsiske Schurter og Jaroslav Kulhavy fra Tsjekkia. De to fulgte hverandre som skygger under store deler av løpet, og det virket som om det var de to som skulle gjøre opp om sølv og gull.

Likevel skulle Schurter vise seg sterkere da han plutselig la inn et skikkelig støt og rykket fra det som var av konkurrenter. Kulhavy klarte ikke å svare og sveitserne suste avgårde i ensom majestet.

Det skulle også bli slik det endte mellom de to. Schurter suste inn til gull, Kulhavy kapret sølvet og spanske Carlos Coloma Nicolas suste inn til en sensasjonell bronsemedalje.