Dansk dynamitt sikret uavgjort mot hardtkjempende bergensere

Brann tok ledelsen mot serieleder Rosenborg etter tre minutter, men Tippeligaens toppscorer sikret trønderne uavgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Rosenborg 1-1 (1-0):

Søndag var det duket for toppkamp på Brann Stadion. Bergenserne har hatt en flott sesong, og hadde vunnet sine åtte siste hjemmekamper før møtet med Rosenborg.

Serieleder RBK var på sin side ubeseiret på sine 19 foregående seriekamper.

Det ble en jevn kamp på en fullsatt Brann Stadion. Rosenborg dominerte kampen til tider, men Brann kjempet hardt og sikret uavgjort da serielederen presset på mot slutten.

Vertene tok ledelsen etter tre minutter, men ligaens toppscorer kom inn i andre omgang og ødela moroa for hjemmepublikumet da han scoret sitt 14. mål for sesongen.

– Det var en artig kamp med flott kulisser. Vi skulle gjerne vunnet, men ett poeng er helt greit. Det er «show» å være meg om dagen, for jeg visste scoringene ville komme. De siste årene har jeg bombet Brann Stadion med bomskudd, så det er helt utrolig at tribunene fremdeles står. Jeg har spilt godt her tidligere og i dag var Brann Stadion min hjemmebane, sa Christian Gytkjær.

– Med unntak av to minutter så var vi strålende. Vi hadde kontroll hele veien og skapte flere målsjanser. Det er synd vi ikke scoret mer mål. 1-1 er helt greit, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Dansk dynamitt
Det ble en fartsfull start på den andre omgang. Både Vadim Demidov og Kristoffer Barmen fikk gult kort før det var gått ti minutter, og Rosenborg slet med å skape de store sjansene mot det hardtarbeidende hjemmelaget.

Christian Gytkjær ble byttet inn for Vilhjálmsson til andre omgang, men fikk det tøft mot Brann-forsvaret.

Men det er en grunn for at dansken er toppscorer i Tippeligaen. I det 69. minutt var spissen på rett sted til rett tid. Et innlegg falt ned til Gytkjær inne i 16-meterfeltet, som spissen iskaldt kunne sette i mål bak Branns Leciejewski til 1-1.

Gytkjær fikk også muligheten til å avgjøre kampen med rundt ti minutter igjen. På en retur fikk dansken til en heading mot mål, men keeper Leciejewski fikk avverget situasjonen på streken.

Gytkjærs utligning ble kampens siste scoring. Dermed fortsetter Branns gode hjemmestatistikk, samt at serieleder Rosenborg står uten tap på 20 seriekamper.

Rosenborg er suverene på toppen av tabellen med 50 poeng, mens Odd og Brann holder plassene bak med henholdsvis 38 og 37 poeng.

Midtstopperbauta Vadim Demidov håper Brann kan bli like gode som RBK.

– Det er fantastisk med slike kamper med trøkk på tribunen og en dommer som er litt under pari. Tippeligaen trenger slike kamper. At vi er skuffet over ikke å ha slått RBK på hjemmebane sier litt om den reisen vi har hatt. Vi har nesten det samme laget som rykket opp og ned fra OBOS-ligaen. Treneren har betydd mye, ikke bare for meg personlig men for hele laget. Rosenborg er for gode for de fleste i Tippeligaen, men vi prøver å komme på RBKs nivå, sa han.

Sjokkerte gjestene
Brann er ligaens beste hjemmelag, og allerede etter tre minutter tok vertene ledelsen. Venstreback Ruben Kristiansen fant Jakob Orlov foran mål. Svensken sendte hjemmepublikumet til himmels da han klinisk kunne heade inn 1-0 uten å bli forstyrret av Rosenborg-forsvarerne.

Branns nyervervelse Torgeir Børven måtte sitte på benken kampen igjennom, mens den andre nysigneringen Gilli Rólantsson fikk startplass på venstre flanke.

Brann og Orlov med drømmeåpning foran et fullsatt stadion

Serielederen tok tak i kampen utover i omgangen, men klarte ikke å bryte ned hjemmelagets solide forsvarsmur før dommeren blåste for hvile.

– Vi slipper til en kontring tidlig der, ellers styrer vi kampen. Vi skal skape flere sjanser og så må vi være nøye på offensiv markering, da tror jeg ikke de skaper noe, sa Pål Andre Helland på vei inn til pause.

Slik stilte lagene fra start:

Brann (4-3-3): P. Leciejewski - A. Nouri , B. Acosta , V. Demidov , R. Kristiansen - F. Haugen , S. Nilsen , K. Barmen - S. Skålevik , J. Orlov , G. Rólantsson.

Rosenborg (4-3-3): A. Kwarasey - J. Svensson , J. Bjørdal , H. Eyjólfsson , J. Skjelvik - M. Jensen, A. Konradsen, G. Thórarinsson - P. Helland, M. Vilhjálmsson, E. Rashani.