TRAVEL: Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (24) under lanseringen av sin første kleskolleksjon, «Kygo Life», onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TRAVEL: Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (24) under lanseringen av sin første kleskolleksjon, «Kygo Life», onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Om få timer står Kygo på scenen i RIO:

Tok privatfly for å rekke OL-avslutningen

Siden onsdag har Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (24) lansert en kleskolleksjon og spilt på festivaler i både Oslo og Bergen. Nå har han landet i Rio de Janeiro for å avslutte OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (24) har blitt en av Norges og verdens mest etterspurte artister, har den siste uken vært et godt bevis på.

Den unge bergenseren har kun så vidt rukket å løpe – eller rettere sagt, fly – fra det ene til det andre:

På onsdag slapp artisten sin egen kleskolleksjon. På fredag spilte han under festivalen «Findings» på Bislett stadion i Oslo. På lørdag spilte han under sin egen festival, «Cloud Nine» på Koengen i Bergen. Rett etter konserten hastet han av gårde til et privatfly som stod og ventet på han på Flesland.

Og det privatflyet – det skulle frakte han over Atlanterhavet til Rio de Janeiro og avslutningsseremonien under OL.

På plass i Rio

Søndag ettermiddag norsk tid landet Gørvell-Dahll i Rio, og natt til mandag står han på OL-scenen under avslutningsseremonien.

Ifølge lekenes offisielle nettside, er nordmannen sist ut på scenen. Han skal fremføre sangen «Carry Me» med hjelp av Julia Michaels på vokal.

– Det kan ikke bli større. For meg er dette veldig, veldig stort, sa Gørvell-Dahll om det ærefulle oppdraget til TV 2 onsdag.

Artisten annonserte nyheten, som det han selv omtaler som karrierens høydepunkt, via Instagram for kun få dager siden.

Leide eksklusivt privatfly

Flyet som fraktet artisten fra Bergen til Rio er av typen Gulfstream G550.

Det eksklusive fartøyet er et av privatflyene på markedet som kan fly over lengre distanser uten å måtte stoppe, noe som har gjort flyet til et som millionærer verden over har lagt sin elsk på.

– Det er et kjempeflott fly, det er det flyet John Fredriksen hadde før, forteller Ulf Gregersen ved Aircontact, som leier ut privatfly, til TV 2.

Gregersen kan ikke uttale seg noe om hvor dyr flyturen til «Kygo» er, men én ting er sikkert:

– Mye koster det, konstaterer han.

Gulfstream G550 har ifølge produsenten en kapasitet på opptil 19 personer, men hvor mange og hvem Gørvell-Dahll har tatt med seg til Rio, er ukjent.

Next stop - Rio 2016! Follow my journey now at @olympicchannel

Et bilde publisert av Kygo (@kygomusic)