Stuani sikret Boro-seier med drømmetreff

Middlesbrough vant Tees-Wear-derbyet mot Sunderland, og tok sin første Premier League-seier siden 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stuanis kanonscoring i videovinduet øverst!

Sunderland-Middlesbrough 1-2

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Spill Fantasy Premier League!

Se West Ham-Bournemouth på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra 17.00!

Derbyet mellom Sunderland og Middlesbrough, det såkalte Tees-Wear-derbyet er ikke spilt på øverste nivå siden 2009, da Middlesbrough rykket ned.

Teeside mot Wearside er kanskje ikke et lokaloppgjør på linje med Sunderland-Newcastle, men derbystemningen var likefullt merkbar før avspark.

Et skikkelig derby inneholder alltid noe spesielt, og publikum på Stadium of Light fikk servert et kremmerhus av bortelagets Cristhian Stuani, som var Boros toppscorer i Championship.

Uruguayaneren hamret til fra litt over 20 meter og ballen dundret inn i lengste kryss.

– Det er så deilig treff han får. Det synger i målet bak Mannone, sa TV 2s Simen Stamstø Møller i pausen.

Hangeland frykter for Sunderland
Premier League-debutant Stuani, som ikke var med mot Stoke, var også på plass da Alvaro Negredo uselvisk spilte ham på åpent mål like før pause. 2-0 til Aitor Karankas nyopprykkede lag.

Med en halvtime igjen reduserte Patrick van Aanholt for hjemmelaget, men det holdt ikke for Sunderland, som dermed står med to strake tap.

– Sunderland som kom med herlig energi i andreomgang, men de er for uorganiserte, og jeg frykter litt for Sunderland og David Moyes' prosjekt. Mens Boro får en glimrende start og reiser hjem til glade suppoertere, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter slutt.

Utsøkt scoring
Kanskje var det nervøsitet og trykk som preget kampen, for det gikk ti minutter før noe særlig skjedde. Da begynte David Moyes' spillere å koble grepet om oppgjøret.

Stuani dobler ledelsen med sitt andre mål

Likevel var det bortelaget som tok ledelsen, og det på spektakulært vis!

Cristhian Stuani fikk ballen noen meter inne på Sunderlands halvdel, og etter å ha avansert noen meter, hamret han ballet i lengste kryss bak en sjanseløs Vito Mannone. En utsøkt scoring, og 1-0 til bortelaget etter 13 minutter.

Etter scoringen begynte også Middlesbrough å få kjenne mer på ballen, og klarte å stå imot Sunderlands innlegg og gjennombruddsforsøk. Spesielt Adnan Januzaj var frisk på hjemmelagets høyrekant, men Middlesbrough hadde klart mest ball og nektet Sunderland muligheter. Hjemmelaget hadde faktisk ingen avslutninger på mål i de første 45.

Bortelaget kontrollerte inn mot pause, og like før hvilen skulle det bli 2-0.

Adam Forshaw spilte nydelig gjennom til Alvaro Negredo, som i stedet for å skyte, dro av en mann og sentret til Stuani på blank kasse. Uruguayaneren hadde ingen problemer med å sitte sitt andre for dagen.

– Det der er utspilling! Stuani hadde et skikkelig kremmerhus tidlig i omgangen, denne var av den enkle sorten, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Sunderland-press
Hele 48 minutter skulle det ta før Sunderland og midtstopper Papy Djilobodji fikk sin første avslutning på mål. Headingen var derimot uten fart og styrke, og bød ikke på problemer for Brad Guzan i Boro-målet.

Van Aanholt reduserer for Sunderland

Etter hvilen var det et helt annet Sunderland-lag som kom ut på banen. De satte tidlig inn et visst press, og kom til flere halvsjanser de første ti minuttene.

Først i det 59. minutt måtte Guzan, som slapp inn 58 mål for Villa forrige sesong, ut i full strekk. Patrick van Aanholt skjøt fra 14 meter, og amerikaneren fikk på mesterlig vis dyttet ut til corner med fingertuppene.

I tur og orden ble forsøk fra Jemaine Lens, Adnan Januzaj og Jermaine Defoe blokkert av oppofrende Middlesbrough-forsvarere.

Etter 70 minutter fikk Sunderland betalt for det høye presset. Duncan Watmore kom til avslutning fra 18 meter. Guzan måtte gi retur, og venstreback Van Aanholt hadde tatt det lange løpet og satte returen i mål.

Tre minutter holdt Guzan på å rote det til med en ny retur, men slapp med skrekken.

Etter hvert falt intensiteten i hjemmelagets press, og kampen ebbet ut i 2-1-seier til Middlesbrough.

Deres første siden 3-1-seieren over Hull 11. april 2009.