Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var Jødal på Skeidar på Nesbru i Asker.

– Jeg skulle kjøpe en soppkurv, men så endte jeg i stedet opp med å legge ut et bilde på Facebok, humrer Jødal.

Utenfor møbelbutikken fikk han nemlig øye på to elbiler som sto inntil et durende dieselaggregat. På aggregatet var det montert to strømuttak.

– Dermed kunne de altså fylle opp batteriet med fossil energi for deretter å kjøre i kollektivfeltet, passere bomringen gratis og deretter parkere gratis i Oslo sentrum. Det er ganske paradoksalt, sier Jødal til TV 2.

Jødal, som selv er opptatt av miljøet, påpeker at elbiler flere steder i verden forsynes med strøm fra fossile energikilder.

– Dette illustrerer realiteten vi ser i resten av Europa, sier Jødal, som selv kjører en dieseldrevet Nissan Qashqai med god samvittighet.

TV 2 har ikke lyktes med å få en kommentar fra varehussjef Åse Linderud på Skeidar i Asker.

Til Budstikka opplyser hun at bygget ble rammet av flom tidligere i august. Det har medført at store deler av bygningen har vært avhengig av å hente strøm fra aggregat.

– Dette er nok en av leietagerne i bygget som har måttet ty til en nødløsning i mangel på strøm. Jeg lo selv godt da jeg så det utenfor kontorvinduet mitt, sier Linderud til lokalavisen.

Hun opplyser at strømmen nå skal være tilbake i garasjen, slik at man slipper å bruke dieselaggregat til å forsyne elbiler med strøm.