UVANLIG STRØMKILDE: Nissan-elbilen får strøm fra et durende dieselaggregat. (Foto: Privat) 
UVANLIG STRØMKILDE: Nissan-elbilen får strøm fra et durende dieselaggregat. (Foto: Privat) 

Her lades elbilene med strøm fra et dieselaggregat ...

Morten Jødal fikk seg en god latter da han så hva som forsynte elbilene med strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var Jødal på Skeidar på Nesbru i Asker.

– Jeg skulle kjøpe en soppkurv, men så endte jeg i stedet opp med å legge ut et bilde på Facebok, humrer Jødal.

Utenfor møbelbutikken fikk han nemlig øye på to elbiler som sto inntil et durende dieselaggregat. På aggregatet var det montert to strømuttak.

– Dermed kunne de altså fylle opp batteriet med fossil energi for deretter å kjøre i kollektivfeltet, passere bomringen gratis og deretter parkere gratis i Oslo sentrum. Det er ganske paradoksalt, sier Jødal til TV 2.

Jødal, som selv er opptatt av miljøet, påpeker at elbiler flere steder i verden forsynes med strøm fra fossile energikilder.

– Dette illustrerer realiteten vi ser i resten av Europa, sier Jødal, som selv kjører en dieseldrevet Nissan Qashqai med god samvittighet.

TV 2 har ikke lyktes med å få en kommentar fra varehussjef Åse Linderud på Skeidar i Asker.

Til Budstikka opplyser hun at bygget ble rammet av flom tidligere i august. Det har medført at store deler av bygningen har vært avhengig av å hente strøm fra aggregat.

– Dette er nok en av leietagerne i bygget som har måttet ty til en nødløsning i mangel på strøm. Jeg lo selv godt da jeg så det utenfor kontorvinduet mitt, sier Linderud til lokalavisen.

Hun opplyser at strømmen nå skal være tilbake i garasjen, slik at man slipper å bruke dieselaggregat til å forsyne elbiler med strøm.