STOR MUSIKKPRODUSENT: Lou Pearlman i 2007, før han ble dømt til 25 år i fengsel. FOTO: AP Photo/John Raoux
STOR MUSIKKPRODUSENT: Lou Pearlman i 2007, før han ble dømt til 25 år i fengsel. FOTO: AP Photo/John Raoux Foto: John Raoux

Mannen bak Backstreet Boys og 'NSYNC døde i fengsel

Musikkprodusenten og manageren Lou Pearlman, som står bak flere kjente boyband, døde i fengsel fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen bak gruppene Backstreet Boys og 'NSYNC, Lou Pearlman, er død, 62 år gammel, skriver People.

Han gikk bort mens han satt i fengsel, og skal ha dødd av ukjent sykdom.

Stor suksess på 90-tallet

Pearlman var en av de de store musikkprodusentene på 90-tallet, og ble for alvor kjent i forbindelse med Backstreet Boys og 'NSYNC.

Backstreet Boys endte opp som det mestselgende boybandet i historien, med 130 millioner platesalg verden over, skriver Mirror.

Som manageren deres hadde Pearlman tette bånd med medlemmene i disse bandene. Men i 2000 ble båndene brutt etter at Backstreet Boys saksøkte manageren. De mente Pearlman hadde tatt en for stor andel av inntektene deres.

Ikke lenge etterpå saksøkte også 'NSYNC manageren.

Svindlet for flere hundre millioner

Det var dog ikke boybandene som var årsaken til at Pearlman til slutt måtte i fengsel.

I 2006 fant etterforskere ut at musikkprodusenten hadde svindlet investorer for mer enn 300 millioner amerikanske dollar. Etter avsløringen forsøkte Pearlman å flykte til Indonesia, hvor han til slutt ble arrestert i 2007.

I 2008 sa Pearlman seg skyldig i å ha drevet med svindel, hvitvasking av penger og konspirasjon. Han ble dømt til 25 år i fengsel.

Timberlake: – Hvil i fred, Lou

Pearlman hadde tidligere slitt med helsen. Han var en diabetiker, og i 2010 ble han rammet av et slag.

Til tross for uenighetene dem imellom, uttrykket de tidligere 'NSYNC-medlemmene Justin Timberlake og Lance Bass sorg over at den tidligere manageren hans nå er død.

– Jeg håper han fant fred. Gud velsigne deg og hvil i fred, Lou Pearlman, skriver Timberlake på Twitter søndag ettermiddag.

– Han var kanskje ikke en helt ærlig businessmann, men jeg ville ikke ha drevet med hva jeg elsker i dag uten hans påvirkning. Hvil i fred, Lou, skrev Bass på Twitter lørdag.