Fotballryktene: – Liverpool vil forsterke med argentiner

Og Giorgio Chiellini kan havne i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er søndag og siste OL-dag. Fra i morgen av er verden igjen i balanse.

Og igjen vil fotballen ta største delen av oppmerksomheten.

Sesongen er kommet godt i gang, men overgangsvinduet er fortsatt på gløtt i halvannen uke.

Det betyr høytid for rykter og spekulasjoner.

Liverpool har handlet flittig i sommer. I tur og orden er Joel Matip, Loris Karius, Sadio Mané, Ragnar Klavan, Alexander Manninger og Georginio Wijnaldum kommet inn portene på Anfled. Samtidig har Jürgen Klopp kvittet seg med en god del av det han selv så på som daukjøtt. Etter at Christian Benteke forsvant til Crystal Palace (eller var det Burnley?) så har han gått i pluss på overgangsfronten. Når man da ikke klarer å få poeng mot Burnley, så er det ingen vits i å brenne inne med overskuddet. Så nå skal det handles igjen. Gianluca Di Marzio skriver at den Klopp har fokus på nå er Romas Leandro Paredes. Den argentinske midtbanespilleren var på utlån til Empoli forrige sesong og imponerte veldig. Problemet for Klopp er at Roma ser på 22-åringen som en naturlig erstatter for Miralem Pjanic, som forsvant til Juventus. Dermed må Liverpool grave dypt i lommeboken for å få Roma til å la Paredes gå.

En annen på ønskelisten til Klopp er den brasilianske OL-mesteren Luan. Angriperen har fått en prislapp på 420 millioner kroner dersom han skal forlate Gremio i dette overgangsvinduet, skriver Zero Hora. Men siden Sadio Mané allerede er skadet og skal til Afrikamesterskapet i januar og Daniel Sturridge aldri spiller over 25 kamper på en sesong, så har Klopp behov for en angriper til.

Og Klopp er heller ikke ferdig med opprydningen i stallen. Luis Alberto er en annen som skal bort. Sevilla og Watford har begge vist interesse for 23-åringen, men ble skremt bort av Liverpools krav om over 50 millioner kroner for spanjolen. Nå nærmer det seg slutten av overgangsvinduet, og nå er de røde begynt å fire på kravene. For Plaza Deportivo skriver at Valencia er kommet med et bud på 28 millioner kroner og er i ferd med å komme til enighet med Liverpool.

Den gamle keeperkjempen Walter Zenga er nå manager i Wolverhampton Wanderers. Italieneren har etter hvert bygget seg opp en lang cv som trener, men foreløpig står han uten særlig mange punkter i skryteboken. Men med kinesiske investorer i ryggen har han mye penger til å kjøpe seg et lag som kan rykke opp i Premier League. Fredag tok han turen til Old Trafford for å se Manchester United mot Southampton, men turen hadde også en skjult agenda. For ifølge Gianluca Di Marzio benyttet Zenga og sportsdirektør Andrea Butti anledningen til å fremforhandle en utlånsavtale for forsvarsspilleren Cameron Borthwick-Jackson.

Phil Jones hadde England for sine føtter. Han var bautaen i et av 2000-tallets svakeste Manchester United-forsvar, og ble sett på som en fremtidig engelsk landslagskaptein. Men så kom skadene, og uten Jones i midtforsvaret så var det plutselig tett bak hos United. I sommer kom så Jose Mourinho til Old Trafford. Plutselig var ikke lenger Jones noen bauta. Han var ikke en gang i førstelagsplanene. Selv ikke nybleket hår har overbevist Mourinho om at Jones er the real deal. Nå skriver The Sun at 24-åringen kan være på vei til Stoke på lån. Mark Hughes tror fortsatt Jones har et liv i Premier League foran seg og vil gi ham spilletiden han trenger.

Arsenal-manager Arsene Wenger begynner å bli småirritert på alt maset om å kjøpe spillere. Etter gårsdagens 0-0-kamp mot Leicester beklaget han at Rob Holding er engelsk og ikke kostet over en halv milliard da han kjøpte ham og lovet at han gladelig betaler tre milliarder kroner for en spiller, dersom han er den rette. Men Wenger er kresen, og det skal litt til for å overbevise ham om at det er den som er nettopp den rette. Og Shkodran Mustafi er en av dem han kikker på. Overfor SFR bekrefter han at det er samtaler med Valencia-forsvareren.

Listen over alternative midtstopperalternativer vokser for Wenger. Nå er det Gazza Mercato som kan avsløre at Arsenal-sjefen viser interesse for Fiorentinas Davide Astori. 29-åringen var på lån fra Cagliari forrige sesong og overgangen ble gjort permanent i sommer.

Arsenal gikk glipp av Riyad Mahrez, så da går Wenger et hakk opp. For Yacine Brahimi er regnet som Algeries største stjerne. Og onsdag ble han utelatt fra Portos Champions League-kvalifiseringskamp mot Roma. Et klart signal om at han kan være på vei bort. Daily Mirror skriver at Wenger vurderer å innfri utkjøpsklausulen i Brahimis kontrakt. Det betyr at for 430 millioner kroner så blir han å se i rødt og hvitt utover høsten.

Chelsea-manager Antonio Conte trenger en ny midtstopper. Han føler han er for tynt besatt foran en lang sesong. Chelsea har forhandlet med Napoli om Kalidou Koulibaly i hele sommer, uten å ha kommet noe nærmere en overgang. Nå lar Conte alder være alder og legger 270 millioner kroner på bordet for Juventus-veteranen Giorgio Chiellini, skriver The Sun.

Chelsea ser også ut til å gå glipp av Romelu Lukaku. Og da har Conte nok en gang flyttet fokus til sin gamle klubb Juventus. For ifølge Daily Mirror så vil han hente kroaten Mario Mandzukic til Stamford Bridge for å ha et alternativ til de spissene han allerede har.

Det nærmer seg vel en måned siden Tottenham hadde Marseille-vingen Georges-Kevin Nkoudou på besøk for medisinsk test og forhandlinger om personlig kontrakt. Men så fant Spurs ut at de ikke ønsket å betale summen de var enig med Marseille om i en engang. Men etter noen uker hvor overgangen har sett død ut, så kan det likevel se ut til at 21-åringen havner på White Hart Lane. Ifølge Daily Express har Tottenham og Marseille blitt enig om hvordan de rundt 120 millioner kronene skal utbetales. Som tidligere avtalt får Marseille Clinton Njie på kjøpet.