Senket Liverpool – slaktes for fire år gammel skandale-tweet

Andre Gray scoret 2-0-målet i Burnleys seier mot Liverpool – i 2012 skrev han grove, homofobiske meldinger på Twitter. Nå beklager han de hatefulle ytringene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For fire år siden spilte Andre Gray fotball på nivå seks i England for Hinckley United. Etter hans 2-0-scoring i lørdagens kamp mot Liverpool har denne tweeten dukket opp:

– Er det bare meg eller er det homser overalt? #brenn #dø #gjørmegkvalm, skrev han på sin Twitter-konto i januar 2012.

Tweeten dukket opp like etter at han imponerte mot Liverpool, men den er senere blitt slettet fra kontoen hans.

Skjermdump fra @AndreGray7 
Skjermdump fra @AndreGray7 

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at den sjokkerende meldingen begynte å "gå viralt".

– Hvordan kan folk si at Andre Grays tweet ikke betyr noe fordi den er fire år gammel. Det står der svart på hvitt, skriver Keegan Hirst.

– Det er pur ondskap. Ingenting annet. En kriminell handling er det også, skriver en annen bruker på nettstedet.

– Andre Gray - fra helt til skurk i løpet av to timer, skriver Connor M. Rodney.

– Tusen takk! Min homofile sønn har nå spylt sesongkortene våre ned i do, skriver en Burnley-fan.

Dette er ikke første gang den ferske Premier League-spilleren er i trøbbel. I 2011 var han innblandet i en voldsepisode som endte med at han ble knivstukket i ansiktet, noe som har gitt 25-åringen et synlig arr i fjeset.

– Det kunne ha vært mye verre. Det fikk meg til å gå videre i livet. Og jeg har ikke sett meg tilbake siden, sa Gray til The Telegraph i fjor.

– Jeg var på feil sted til feil tid. Jeg fortjente det ikke, men jeg satte meg selv i situasjoner der slike ting måtte skje. Jeg oppsøkte trøbbel, sa han i samme intervju.

Siden den gang har Gray gjort en formidabel reise i fotball-England. Etter suksessfylte opphold i Luton (nivå fem) og Brentford (nivå to) ble han sommeren 2015 solgt for over 65 millioner kroner til Burnley, og i debutsesongen ble det opprykk og 23 scoringer. Nå kan det se ut til at fortiden har innhentet ham...

Noen timer etter seieren mot Liverpool kom spissen med en lang beklagelse på Twitter.

– Først vil jeg komme med en oppriktig unnskyldning til de jeg kan ha fornærmet i forbindelse med disse meldingene. Meldingene ble skrevet for fire år siden da jeg var en helt annen person enn jeg er nå. Jeg var på et helt annet stadie i livet på den tiden - noe jeg har jobbet hardt for å komme meg videre fra.

– Heldigvis har mye forandret seg i livet mitt siden den gang. Jeg har opplevd mye gjennom de fire årene, og jeg har måttet ta ansvar for flere ting i livet som har gjort meg mer moden. Jeg har mange ting jeg angrer på fra fortiden, og jeg forstår at jeg har gjort noen store feil, men ingen større enn denne tweeten. Men jeg vil understreke at jeg har jobbet ekstremt hardt for å forandre livet mitt siden den gang.

– For å gjøre det helt klart: Jeg har ikke disse holdningene som ble skrevet den gang. Jeg kan forsikre alle om at jeg absolutt ikke er homofob, og som nevnt tidligere må jeg bare unnskylde og be om tilgivelse fra de jeg har fornærmet.

– Heldigvis er jeg ikke den samme gutten som jeg var da, og jeg vil fortsette å jobbe hardt både på og utenfor banen for å bli et bedre menneske, skriver Gray.