NETTET KOKER: Odd Christian Hagen sammen med døtrene Nora Maria (t.v.) og Oda Josefin på tur i klatreparken. Før skolestart har jentene fått en spesiell hjemmelekse. (Foto: Privat) 
NETTET KOKER: Odd Christian Hagen sammen med døtrene Nora Maria (t.v.) og Oda Josefin på tur i klatreparken. Før skolestart har jentene fått en spesiell hjemmelekse. (Foto: Privat) 

Hjemmeleksa som pappa Odd (43) ga døtrene sine får internett til å koke

Odd Christian Hagen (43) ga døtrene sine en helt unik oppgave til skolestart. Nå oppfordrer han alle foreldre til å gjøre det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Altfor mange gruer seg til første skoledag. Jeg mener at antimobbing og trivsel starter og slutter med oss foreldre. Det er et ansvar vi må ta, sier Odd Christian Hagen fra Gjøvik til TV 2.

I forbindelse med skolestart, ga han døtrene Oda Josefin (15) og Nora Maria (14) en hjemmelekse. Han laget en lapp med tre oppgaver som jentene må løse:

1. Ta kontakt med en som står utenfor.

2. Send en hyggelig melding eller en «snap» til han eller henne.

3. Spør om hun/han vil være med dere på fritden.

Tar av på Facebook

Bildet av lappen med hjemmeleksa er lagt ut på Hagens private Facebook-profil. Lørdag kveld har bildet fått nærmere 8000 likerklikk og blitt delt mer enn 5300 ganger.

«Strålende i all sin enkelhet! Dette vil forplikte de små til konkret handling», skriver en person i kommentarfeltet under bildet.

«Denne traff rett i hjertet og magen på mange», skriver en annen.

– Responsen har vært helt vanvittig. Dette handler om de helt enkle tingene i livet. Det er ikke vanskelig å gjøre litt for å glede noen andre, sier Hagen.

Han forteller at døtrene først ble litt pinlig berørt da han la ut innlegget, men at de nå er stolte etter å ha sett tilbakemeldingene.

43-åringen jobber som produksjonsleder og kommunikasjonsrådgiver. Han har tidligere undervist i fag som omhandler sosiale medier på NTNU på Gjøvik.

Ikke bare skolens ansvar

Hagen skryter av jobben som gjøres i barnehager og på skoler over hele landet. Samtidig understreker han viktigheten av at foreldre lærer barna sine å bry seg om andre.

– Det er et ansvar vi må ta. Vi snakker veldig mye om mål for karakterer, men kanskje vi bør bli enda flinkere til å sette oss andre mål i livet, sier han.

Både unge og gamle har engasjert seg i innlegget. Hagen tror at folk kjenner seg igjen.

– På et tidspunkt i livet har alle mennesker et behov for å bli sett. Å spørre noen om de vil spise lunsjen sin med deg, kan bety veldig mye for den personen, sier Hagen.