Suzann Pettersen i aksjon under fjerde runde i OL-turneringen i golf på Olympic Golf Course i Rio de Janeiro lørdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Suzann Pettersen i aksjon under fjerde runde i OL-turneringen i golf på Olympic Golf Course i Rio de Janeiro lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: Junge, Heiko

Satser videre mot Tokyo

De norske golferne er ferdig med turneringen i Rio. Nå ønsker de å satse videre mot Tokyo-OL om fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzann Pettersen lå tre slag bak sølvplassen etter halvspilt finalerunde i golfturneringen i Rio-OL, men falt til slutt til en foreløpig 10. plass.

Den norske golfprofilen endte avslutningsrunden i Rio de Janeiro på 68 slag, tre under par.

– Jeg tipper at Susann sitter med en følelse av at hun kunne vunnet denne turneringen, så bra hun har slått, sa TV 2-kommentator Fredrik Caspar Kracht på direkten.

Vil til Tokyo
Tutta spilte sju av lørdagens ni første hull på par, men sikret seg birdie på hull fem og ni. Hun fulgte opp med en ny birdie på det tiende hullet, før hun falt kraftig med en lei dobbeltbogey på det neste hullet. En birdie på hull nummer 13 var ikke nok til å spille seg inn i medaljekampen igjen, og Pettersen avsluttet med en birdie.

– Jeg skal være med i OL i Tokyo! sier Suzann Pettersen til TV 2.

– Jeg ga det en verdig sjanse, og jeg har spilt bra golf. Jeg ga aldri opp! Det holdt ikke til medalje, og det er surt. Men det har vært en fantastisk opplevelse, forteller Pettersen.

To avgjørende slag
Marianne Skarpnord fikk en dårlig start på fjerde og siste runde. 30-åringen åpnet med bogey og dobbeltbogey, men fulgte opp med birdie på hull tre og fire. På de ni siste hullene pådro hun seg en ny dobbeltbogey på hull nummer 11, før hun avsluttet med en birdie på sitt siste hull i OL. Det ga en sisterunde på to over par. Hun ligger på delt 40. plass.

– Det har vært veldig gøy, det har vært en fantastisk uke. Jeg er veldig skuffet over hvordan det gikk i går og i dag. I dag spilte jeg for så vidt bra, men jeg hadd to slag som jeg ble ordentlig straffet på. Men bortsett fra det var spillet ganske bra i dag, det føltes veldig bra, så det er litt kjipt at det ikke gikk bedre. Men sånn er golf noen ganger og vi får bare jobbe på, så blir det bedre neste turnering, sier Marianne Skarpnord til TV 2.

– Det har vært veldig moro. Jeg håper virkelig at jeg kan få være med i Tokyo om fire år, det hadde vært kjempemoro. Jeg skal i hvert fall jobbe beinhardt og gjøre mitt for at jeg forhåpentligvis kan være der, forteller hun.

(TV 2/NTB).