I SJOKK: Omran Daqneesh (5) og hans søster i ambulansen etter at familiens hjem ble truffet av bomber fra fly onsdag. Foto: Reuters
I SJOKK: Omran Daqneesh (5) og hans søster i ambulansen etter at familiens hjem ble truffet av bomber fra fly onsdag. Foto: Reuters

 Omrans bror døde etter bombingen i Aleppo

Femåringens storebror døde på sykehus lørdag av skadene etter bombeangrepet, bekrefter fotografen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omran Daqneesh (5) overlevde flyangrepet i Aleppo onsdag. Bildene av den lille femåringen i sjokk og barfot i ambulansen har gått verden rundt.

Femåringen ble båret ut av en steinhaug som bare minutter tidligere var et hjem for familien hans i bydelen Qaterji.

Meldingen de påfølgende dagene gikk ut på at hele familien på fire søsken, mamma og pappa, hadde overlevd, men lørdag ble det kjent at Omrans storebror, Ali (10), døde på sykehuset av skadene.

– Han døde i morges. Legene klarte ikke å redde livet hans. Vi begravde ham for to timer siden, fortalte en av de som deltok i gravleggelsen til den svenske avisen Expressen lørdag ettermiddag.

Fotojournalist Mahmoud Raslan, som tok bildene, bekrefter at tiåringen døde lørdag.

Bomber fra fly traff nabohuset som kollapset og falt over familiens hjem onsdag kveld. Russiske myndigheter nekter for at det var russiske fly som deltok i angrepet.

– Det er et mirakel at vi overlevde. Det eneste jeg vil er at krigen skal ta slutt, sa Omrans far, Abou Ali Daqneesh, til den svenske avisen torsdag.

Granatsplinter i magen

Fredag ble Omran og resten av familien, med unntak av ti år gamle Ali, utskrevet fra sykehuset med lettere fysiske skader.

Ali ble truffet av granatsplinter i magen og ble operert minst to ganger før han ble erklært død på sykehuset lørdag morgen.

Ble truffet av trykkbølgene

Mens verden har delt de rystende bildene av Omran i ambulansen, finnes det ikke bilder av hans storebror Ali som døde av skadene.

Tiåringen ble kastet ut av huset av trykkbølgene da bombene traff og nabohuset raste i bakken.

Ali ble funnet og fraktet til sykehuset før resten av familien ble tatt ut.

Det er luftangrep og harde kamper i og ved byen. De krigførende partene i Aleppo kjemper for å styrke sin posisjon før en ny runde med fredssamtaler for Syria.

Flere ganger har FN insistert på en 48-timers våpenhvile i Aleppo. Dette er nødvendig for å nå fram med forsyninger til de 350.000 menneskene som er fanget i byens beleirede områder.