Costa reddet Chelsea i sluttminuttene - igjen!

Antonio Conte gikk seirende ut av den italienske managerduellen etter nok et sent comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford - Chelsea 1-2

Walter Mazzarri og Antonio Conte har en lang rivalisering bak seg fra Serie A. De to italienske managerne hadde ikke det beste forholdet da Conte ledet Juventus og Mazzarri Napoli. Mazzarri beskyldte til og med Conte for å ha "hermet" etter hans 3-5-2-formasjon. I dag møttes de igjen på Vicarage Road, og det var kun Watford som stilte i 3-5-2.

Etienne Capoue sørget for ett poeng med sin første Watford-scoring forrige helg. I dag viste han seg frem igjen. Franskmannen dempet ballen følsomt med brystet og sendte skuddet rett i det nærmeste krysset til 1-0 tidlig i andre omgang.

Chelsea presset på for utligningen, og nok en gang traff Conte blink med byttene. I det 73. minutt kom Michy Batshuayi innpå for Oscar, og omtrent syv minutter senere scoret belgieren 1-1-målet, da han var våken på en retur fra Hazards skudd.

– Jeg er veldig fornøyd med spillerne som kom innpå. De viste en god holdning og alle tre hadde en god innvirkning på kampen, sier Antonio Conte.

Kort tid etter viste en ny innbytter seg frem: Cesc Fabregas slo en nydelig stikker til Diego Costa, som sørget for 2-1 alene med Gomes i det 87. minutt. Dermed har Antonio Conte fått en perfekt start på sin Chelsea-karriere med to seirer, og denne mot erkerivalen Mazzarri smakte nok ekstra godt!

– Det føles godt! Jeg så den rette innstillingen fra spillerne. Det var ingen enkel kamp, men vi kom med den rette reaksjonen på baklengsmålet, sier Conte.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst.

Eden Hazard var enig i at spillerne viste mental styrke da de igjen klarte å komme tilbake etter å ha lagt under.

– Det er alltid vanskelig å komme tilbake, men vi spilte veldig bra i andre omgang og fortjente det. Innstillingen vår er fantastisk – både i trening og kamp, sier Eden Hazard.

I fjorårssesongen tapte Chelsea flere kamper i sluttminuttene. I år har de startet med to dramtiske comebackseirer under den nye manageren.

– Conte er en god manager som har troen på oss. Vi prøver å gi alt for ham, sier Hazard.

Slik var kampen:
Før kampen presenterte Watford to nye spillere: Younes Kaboul fra Sunderland og rekordsigneringen Roberto Pereyra, som for øvrig spilte for Contes Juventus forrige sesong.

Det var Watfords greske vingback, José Holebas, som kom til kampens første sjanse. Grekeren snek seg bak ryggen til Pedro, og fikk skutt fra skrått hold, men Courtois gjorde vinkelen vanskelig og reddet.

Det tok ikke lang tid før Eden Hazard viste frem sine offensive kvaliteter. Belgieren driblet seg fri på venstrekanten og slo et hardt, lavt innlegg inn i boksen, men Holebas skled frem og avverget til corner.

Midtveis i omgangen fikk Odion Ighalo en stor mulighet til å sende vertene i ledelsen, men Gary Cahill fikk forstyrret nigerianeren i avslutningsøyeblikket, så forsøket gikk over mål fra kort hold.

Stor Ighalo-sjanse

Like før pause holdt Gomes på å rote det til i Watford-buret. Keeperen fanget opp en enkel ball, men mistet den like etter. Med litt hjelp fra Guédiora klarte keeperen likevel å få kontroll på ballen igjen. Dermed endte den jevnspilte omgangen uten scoringer.

Nye Costa-kontroverser
Oscar har blitt foretrukket fremfor Cesc Fabregas i sesongens to første ligakamper. Kort tid etter hvilen slo brasilianeren et farlig innlegg mot bakerste stang, men Hazard klarte ikke å presse skuddet under tverrliggeren.

Etter 55. minutter smalt det skikkelig fra Etienne Capuoe! Franskmannen kontrollerte et innlegg nydelig med brystet, og klemte til med utsiden av venstrefoten fra skrått hold. Skuddet gikk rett opp i nærmeste kryss til 1-0.

Capoue med lekker scoring

I likhet med i West Ham-kampen var Diego Costa igjen innblandet i kontroverser. Etter 65 minutter prøvde spissen tilsynelatende å filme seg til et frispark, men han fikk verken det eller kortet. Og nok en gang hadde han allerede pådratt seg et gult kort tidligere i omgangen.

Like etter Costa-episoden kunne Chelsea ha fått straffespark, da ballen helt tydelig traff Craig Cathcarts hånd, som også var i en unaturlig stilling.

Chelsea presset på for en utligning etter baklengsmålet, og Watford hadde nok med å forsvare seg. Conte gjorde tre bytter, og nok en gang fikk italieneren heltreff med disposisjonene. Hazard sendte i vei et skudd fra 20 meter – Gomes klarte ikke å holde ballen i fast grep, og en våken Michy Batshuayi utlignet med sitt første Chelsea-mål.

Batshuayi utlikner for Chelsea

Og Chelsea-presset fortsatte etter utligningen. Fabregas, som også var kommet inn som innbytter, slo en strålende stikker til Diego Costa. Den kontroversielle spissen var iskald alene med Gomes og satt inn 2-1-målet i det 87. minutt.

Chelsea og Costa snudde kampen!

Batshuayi kunne ha sørget for 3-1 på overtid, men forsøket gikk i tverrligger. Antonio Conte og hans menn kunne likevel slippe jubelen løs for et nytt vellykket comeback og seks poeng av seks mulige så langt. Watford står fortsatt med ett poeng.

Slik stilte lagene:

Watford: Gomes; Britos, Cathcart, Prödl; Amrabat, Capoue (Doucouré), Guédioura (Vydra), Behrami, Holebas (Zuniga); Deeney, Ighalo.

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Kanté; Pedro (Moses), Oscar (Batshuayi), Matic (Fabregas), Hazard; Diego Costa.