BLE SLÅTT: Russiske Inna Trasjukova hevder at hun ble slått i ansiktet av presidenten for det russiske bryteforbundet Mikhail Mamiasjvili.
BLE SLÅTT: Russiske Inna Trasjukova hevder at hun ble slått i ansiktet av presidenten for det russiske bryteforbundet Mikhail Mamiasjvili. Foto: Jack Guez

Russisk bryter hevder idrettstopp slo henne i ansiktet etter tap

Temperamentene skal ha nådd et uakseptabelt nivå etter at den russiske bryteren ikke presterte på matta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sinnene skal ha gått skikkelig i kok etter at den russiske Inna Trasjukova ikke vant sin bronsefinale i 63 kilosklassen for kvinner under bryting i Rio-OL.

Den russiske jenta tapte 1-3 mot polske Monika Michalik, og temperaturen skal ha steget etter at kampen var over.

Nå hevder den russiske jenta at hun ble slått av presidenten for det russiske bryteforbundet, Mikhail Mamiasjvili.

– Han ydmyket meg offentlig. Jeg ønsker å få en stopp på dette så kvinnelige utøvere ikke lider på grunn av han, fortalte Trasjukova til russiske Sport-Express melder Washington Post.

Hun skal ha fortalt om en situasjon der hun møtte en beruset Mamiasjvili kort tid etter kampen og ble offer for stygge bemerkninger, samt to slag til ansiktet fra den mektige brytepresidenten.

Trasjukova bekreftet også til avisen at hun akter å anmelde Mamiasjvili så fort hun er tilbake, og mener at hun også har vitner som kan bekrefte hennes side av saken.

MEKTIG: Her sitter sitter Mikhail Mamiasjvili (andre fra venstre) sammen med idrettspresident, Vitali Mutko, (første fra venstre), presidenten for det internasjonale bryteforbundet, Nenad Lalovic, (andre fra høyre) og den russiske presidenten Vladimir Putin (første fra høyre)
MEKTIG: Her sitter sitter Mikhail Mamiasjvili (andre fra venstre) sammen med idrettspresident, Vitali Mutko, (første fra venstre), presidenten for det internasjonale bryteforbundet, Nenad Lalovic, (andre fra høyre) og den russiske presidenten Vladimir Putin (første fra høyre) Foto: Mikhail Klimentyev

Mamiasjvili på sin side benekter at han skal ha slått den russiske bryteren. I følge Sport-Express så forteller presidenten at de to hadde hatt en heftig diskusjon etter kampen.

Han skal blant annet ha vært forbannet på henne fordi hun «ikke ønsket» å kjempe. Han forteller så at han forlot bryteren for å roe ned hennes hysteriske trener uten å ha slått henne.

Saken har nå også nådd Russland der idrettsminister Vitali Mutko har oppfordret Trasjukova til å komme direkte til han med saken så fort hun returnerer til Moskva.

Det gjenstår å se om saken får noe etterspill, dersom det skulle vise seg at Mamiasjvili, som tok gull i mellomvektsklassen i bryting under OL i 1988, faktisk slo til den russiske jenta.