FIKK JOBB: Aleksander ble rusfri og begynte et nytt liv sammen med samboer Linda. I et innlegg på Facebook var han åpen om sin fortid som rusmisbruker. Nå har han fått jobb. Foto: Privat
FIKK JOBB: Aleksander ble rusfri og begynte et nytt liv sammen med samboer Linda. I et innlegg på Facebook var han åpen om sin fortid som rusmisbruker. Nå har han fått jobb. Foto: Privat

Husker du Aleksander? Nå har han endelig fått jobb!

Tidligere rusmisbruker Aleksander Vattøy Dyrhol (29) valgte å åpne seg på Facebook for å få seg jobb. Nå har han fått napp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Jeg heter Aleksander og trenger en fast jobb. Dessverre ser ikke CV'en min ut som de fleste andres, da jeg ikke har hatt et liv som de fleste andre.»

Slik startet Facebook-innlegget til 29 år gamle Aleksander. I innlegget fortalte han videre at han prøvde å få seg jobb, slik at han og samboeren Linda Mohilla (31) kunne kjøpe seg et sted å bo.

– Det eneste som mangler, er en fast jobb, så jeg og jenta mi kan kjøpe oss et hjem til familien vår og få det litt lettere økonomisk, skrev han i innlegget.

Fikk drømmejobben

Lørdag morgen melder VG at Aleksander starter i ny jobb på mandag.

– Det var en arbeidsgiver i Porsgrunn som tok kontakt en av de første dagene. I går var jeg på intervju. Jeg fikk jobben, jeg begynner på mandag. Fast jobb, sier Aleksander til avisen.

– Jeg har fått drømmejobben! Det er i bygg- og anleggsbransjen. Fysisk arbeid, perfekt for meg, sier han.

Ble delt 23.000 ganger

Etter at han la ut innlegget på Facebook tidligere denne uken, fortalte Aleksander til TV 2 at arbeidsgivere har stusset veldig over utseende hans, og at det blant annet derfor har vært veldig vanskelig å få jobb noen sted.

– Med tanke på at jeg har ti år uten noe på CV-en og tatovering på halsen, så er det ikke enkelt. Jeg søker alle typer jobber. Abolutt alt. Facebook-innlegget var en desperat handling, som fikk positivt utfall, sa Aleksander til TV 2 tidligere denne uken.

Innlegget på Facebook har i skrivende stund blitt delt nesten 23.000 ganger, og Aleksander har fått stor oppmerksomhet og masse støtte fordi han har turt å være så modig og stå fram som arbeidsløs og tidligere rusmisbruker.