Sommerkjøpet reddet Spurs da spissene sviktet

Victor Wanyama scoret sitt første Tottenham-mål i sluttminuttene da hjemmelaget slo Crystal Palace på White Hart Lane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Tottenham-Crystal Palace 1-0

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Spill Fantasy Premier League!

Tottenham stanget og stanget mot Crystal Palace-veggen på White Hart Lane lørdag, og måtte ha hjelp av en hjemmedebutant for å finne veien til nettmaskene.

For der både forrige sesongs toppscorer Harry Kane og stjernekjøpet Vincent Janssen sviktet gang på gang, lyktes den andre av Spurs' store sommersigneringer - Victor Wanyama.

På et hjørnespark sju minutter før slutt vant Kane den første duellen, og Tottenhams nye midtbanemann stanget 1-0 i nettet fra kloss hold.

Dermed har Mauricio Pochettinos mannskap fått en godkjent start på sesongen med fire poeng på to kamper, til tross for at det lørdag ble en ny frustrerende dag på jobben for de liljehvite fra Nord-London.

– Laget skal ha skryt for at de kjempet til siste slutt. Det kan være vanskelig, men støtten fra supporterne var god. Det var en viktig seier, sa Pochettino etter kampslutt.

Bom, bom, bom, bom fra spissene
Verken storkjøpet Vincent Janssen eller forrige sesongs toppscorer i Premier League, Harry Kane, klarte å finne veien til nettmaskene bak Wayne Hennessey i Crystal Palace-målet.

Som i forrige helgs ligaåpning mot Everton gikk de to toppscorerkandidatene målløse av banen, og heller ikke denne gangen stod det på mulighetene. Kane og Janssen fikk nemlig starte sammen i tospann, mens forrige sesongs komet Dele Alli var henvist til benken, og det skaptes nok av muligheter for spissene på White Hart Lane.

Den største av alle falt til Janssen, som drøyt 20 minutter før slutt ble spilt helt alene med keeper av Erik Lamela. Nederlenderen skulle bare bredside ballen i nettet, men mislyktes fullstendig og lobbet ballen utenfor mål med innsiden av foten.

Les også: Tidlig baklengsmål fra langt hold - Lamela reddet Tottenham i premieren

Før den store sjansen hadde han misbrukt en dobbeltsjanse før pause etter en retur fra et Kane-skudd, mens spisspartner Kane også bommet på et par store sjanser. På overtid i 1. omgang skjøt han utenfor fra like utenfor 16-meteren, mens en heading snaut ti minutter ut i 2. omgang gikk like utenfor Hennesseys stolpe.

Hjemmelaget hadde også muligheter via hjørnespark før pause, og både Toby Alderweireld og Wanyama hadde avslutninger som burde vunnet veien til nettmaskene. Gjestenes største farlighet kom da Yohan Cabaye ble foret av eks-Spurs-spiller Andros Townsend etter en time, men også Palace-innbytterens forsøk gikk over.

I kampens sluttfase fikk også Spurs-innbytter Alli muligheten, men hans gode skudd elleve minutter før slutt gikk også på feil side av nettmaskene. Midtbanekollega Wanyama traff dog da det gjaldt som mest, og scoret sitt første mål for Spurs allerede i sin andre Premier League-kamp. På 85 ligakamper for Southampton scoret han kun fire ganger.