Liverpool senket av forsvarstabber og Burnley-spisser: – Helt krise

Jürgen Klopps lag kom ned igjen på jorden i andre Premier League-runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Burnley-Liverpool 2-0

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Spill Fantasy Premier League!

Liverpool var høyt oppe etter 4-3 borte mot Arsenal i Premier League-premieren, men borte mot nyopprykkede Burnley lørdag kom de for anledningen signalgule kraftig ned igjen på jorden.

To scoringer før pause etter hårreisende involveringer i Liverpools bakre rekker sørget for 2-0-seier til hjemmelaget på Turf Moor, og Jürgen Klopps bortelag var ikke til å kjenne igjen fra de 20 magiske borteminuttene på Emirates i ligaåpningen.

– Liverpool har vært helt krise. Ingenting har stemt, konkluderte TV 2s kommentator Jørgen Klem allerede i 1. omgang.

– Det er utrolig. Det er «same old story» for Liverpool, som alle trodde var på gang. Og så mislykkes de fullstendig. Det å ha en defensiv som er solid må være minimumskravet. Det er ikke godt nok om en skal være med i toppen, sa ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

– Det er typisk den gjengen der. Firmino og Coutinho. Når de ikke har dagen, så er de dårlige, sa Simen Stamsø Møller.

Vokes banker inn 1-0

Et sted var Liverpool dog overlegne, nemlig innen ballbesittelse. I 2. omgang viste den hele 86-14 i gjestenes favør.

– Vi må være ærlige. Vi gir vekk det første målet. Vi møter et lag som ligger dypt, og vi var i nærheten. Men vi gjør ikke gode nok valg. Vi skyter når vi bør sentre og vi sentrer når vi bør skyte. Men alle må være mer kliniske. Vi kan spille et oppbyggende spill, men vi var ikke her for å vise det. Vi prøvde vårt beste, men det var ikke godt nok.

– Forrige helg scoret vi årets mål, i dag var vi nærmere målet ti ganger uten å score. Så det handler ikke bare om trening eller overganger, men om å være tålmodig og gjøre det igjen i riktige tidspunkt, sa Jürgen Klopp etter kampslutt.

Gray dobler for Burnley

– De dårligste fotballspillerne spiller bak i banen
1-0 kom allerede etter ett og et halvt minutt, da Nathaniel Clyne prøvde å spille tversover inn mot Adam Lallana. Backens pasning i bakre rekker ble brutt. André Gray plukket den opp og foret spissmakker Sam Vokes. Han snurret rundt med Dejan Lovren og banket 1-0 i nettet.

– Bang bak Mignolet, en kanonåpning! sa TV 2s kommentator Jørgen Klem.

– Det ser absolutt ikke bra ut. De dårligste fotballspillerne til Liverpool spiller bak i banen, og da blir det en del slurv, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i studio i pausen.

Forrige sesongs toppscorer doblet ledelsen
Feilpasningen forut for 1-0 var bare en av mange fra bortelaget i 1. omgang, og til tross for at Liverpool var det førende laget spillemessig var det vertene som doblet ledelsen rundt ti minutter før pause.

Ved scoring nummer to var ikke feilpasningen like hårreisende, da den forekom langt oppe i banen. Allikevel var det sjokkerende forsvarsspill av et Liverpool-lag som ble tatt fullstendig i ubalanse. Ragnar Klavan forsøkte å bryte på midtbanen, men mislyktes og lot Steven Defour få fritt spillerom.

– Det er mange muligheter til å unngå det målet der. Klopp er nok sint i garderoben, sa Brede Hangeland i pausen.

Burnley-debutant Defour foret nemlig André Gray, som viste hvorfor han ble toppscorer i Championship forrige sesong da han rundet to-tre Liverpool-forsvarere og satte inn 2-0 med venstrefoten.

– Liverpool har vært helt krise. Ingenting har stemt, konkluderte kommentator Jørgen Klem da 0-2 satt i nettet bak Simon Mignolet.

Etter hvilen var Liverpool mer presise, og skapte da også flere farligheter. Blant andre Philippe Coutinho og Daniel Sturridge hadde sjanser, men det ville seg ikke. Dermed står begge disse lagene med tre poeng etter to serierunder.

– Etter en kanonstart borte mot Arsenal så skuffer de mot et av lagene som er dømt nord og ned før sesongen. Typisk Liverpool, vil kanskje mange si, konkluderte kommentator Klem i sluttminuttene.