Trump frir til svarte velgere: – Dere lever i fattigdom, hva i helvete har dere å tape?

Donald J. Trump var klar i sin tale til afroamerikanske velgere: stem på meg, dere har ingenting å tape. Deretter begynte han å angripe Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

8. november avholdes det 58. presidentvalget i USA.

Kandidatene er som de fleste kjenner til: demokratenes Hillary Clinton mot republikanernes presidentkandidat Donald J. Trump.

Nå forsøker sistnevnte å fri til en gruppe velgere hvor den største parten er ventet å stemme på Clinton.

Fredag var han på besøk i Michigan, nærmere bestemt byen Dimondale, og slik forsøker han å treffe nye velgere:

– Dere lever i fattigdom, skolene deres er ikke bra, dere har ingen jobb, 58 prosent av deres unge er arbeidsløse - hva i helvete har dere å tape?, sa Trump ifølge CNN.

CNN skriver at dette budskapet var rettet mot afroamerikanske velgere, selv om de fleste tilhørere i rommet var hvite velgere.

Senere anklaget Trump, Clinton for å ønske å gi bort jobb til flyktninger, fremfor arbeidsløse afro-amerikanere i USA, og han skal ifølge CNN ha sagt "de er blitt flyktninger i deres eget lang".

Clinton har i ettertid gått ut og kalt utsagnene "oppsiktsvekkende uvitende".

Valgbråk
Trumps valgkamp har vært preget av skandaler og utsagn som har sjokkert mange.

Og problemene fortsetter å stable seg rundt den republikanske kandidaten. Fredag trakk Paul Manafort seg som Donald Trumps valgkampsjef.

Prøver Trump å hjelpe Clinton?

Årsaken skal være at han er blitt koblet til russiske myndigheter og etterforskes for korrupsjon i Ukraina.

Nye ansettelser
Manafort skal ha begrunnet avskjeden med at hans person var i ferd med å få så mye negativ omtale at det ødela for valgkampen, ifølge CNN.

– Jeg er veldig takknemlig for det Paul har utført for oss, og jeg har akseptert hans ønske om å slutte. Paul er en profesjonell og jeg ønsker han lykke til i fremtiden, heter det i en uttalelse fra Donald Trump.

Allerede onsdag ble det kjent at Trump ansatte to nye personer til å lede kampanjen fram mot presidentvalget.

Manafort beholdt da jobben, men de nye ansettelsene innebar en nedgradering av hans rolle.

Ikke første
Manafort er den andre valgkamplederen til den omstridte presidentkandidaten som slutter på kort tid.

I juni sa Trump opp Corey Lewandowski, og noen dager senere ble han erstattet med Paul Manafort.

Ifølge New York Times er det funnet dokumenter som bekrefter at det var satt av 12,7 millioner dollar, vel 109 millioner kroner, som skulle utbetales til Manafort mens han var rådgiver for den tidligere presidenten i Ukraina, Viktor Janukovitsj.

Listhaug vil stemme på Clinton: – Jeg er skeptisk

De nye
Inn kommer Stephen Bannon fra den konservative nyhetsportalen Breitbart News og Kellyanne Conway til å lede Trump-kampanjen.

Denne endringen regnes, ifølge NTB, som et tap for dem som ønsket en rundere og mildere Trump som kunne appellere mer til den republikanske kjernen, mens Bannon og Conway ønskes velkommen av dem som vil «la Trump være Trump».

Conway har tidligere vært rådgiver for Trump, mens Bannon har gått fra investeringsbanken Goldman Sachs til å være arbeidende styreformann i konservative Breitbart News.

Nyhetsbyrået AP beskriver ham som «en konservativ flammekaster», og Breitbarts grunnlegger, Andrew Breitbart, har kalt ham Tea Party-bevegelsens Leni Riefenstahl – og ment det som en kompliment, skriver NTB.

Ved å velge en valgkampsjef som hører hjemme på – og appellerer til – en fløy ganske så langt ute på høyresiden i amerikansk politikk, er det i hvert fall lite som tyder på at Trump vil gå på akkord med seg selv på veien fram mot valget.