Svensk selvmål ødela i OL-finalen

Linda Sembrant med fryktelig selvmål i finalen.

Sverige - Tyskland 1-2:

De svenskene jentene deppet etter 1-2-tapet i OL-finalen mot Brasil. Mest nedstemt var Linda Sembrant, som var uheldig og laget selvmål.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst!

Etter tapet samlet svenskene seg i ring. De viste samhold, mens tyskerne slapp jubelen løs på Maracanã stadion.

Sverige hadde de første store sjansene i OL-finalen, men Tyskland tok etter hvert mer og mer over. Tre minutter etter pause klarte ikke Nilla Fischer å rense unna et innlegg.

I stedet sendte den svenske jenta ballen rett til Dzsenifer Marozsan, som deretter sendte ballen videre opp i keeper Hedvig Lindahls venstre hjørne.

Marozsan scoret også mot Sverige i EM-semifinalen i 2013.

Spennende avslutning

Etter 62 minutter var Sembrants uheldig. Sara Däbritz skjøt et frispark hardt i stolpen. Sembrant skulle få vekk ballen, men satte returen i eget mål.

Da så det tungt ut for de blågule, men bare fem minutter senere reduserte innbytteren Stina Blackstenius. Etter fint pasningsspill fra Kosovare Asllani og Olivia Schough, kunne Blackstenius lure seg foran de tyske stopperne.

Reduseringen skapte spenning i kampen. Sverige la om til 4-3-3 og jaget utligning. Nærmest kom Schough tre minutter før slutt, men hun klarte ikke å stokke beina.

Første finale uten USA

Finalen var for øvrig historisk som den første i OL-historien uten USA som ett av lagene på banen.

Det amerikanske laget har nemlig vært i samtlige finaler siden kvinnefotballen fikk OL-plass i 1996.

USA vant den første OL-finalen, før de tapte for Norge i 2000. Etter det sto USA med tre strake OL-gull, før de overraskende nok røk for Sverige i kvartfinalen.

Dermed måtte USA nøye seg med en 5. plass i Rio.

PS! I bronsefinalen tidligere på dagen slo Canada vertsnasjonen Brasil 2-1, og sikret seg sin andre strake OL-bronse.