Pogba roses etter «debuten»: – Tror nesten ikke jeg har sett noen gå inn og være så dominant, trygg og selvsikker

TV 2s Simen Stamsø Møller lot seg imponere av Manchester Uniteds nye midtbanegeneral.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Pogba gjorde sitt comeback for Manchester United fredag kveld i 2-0 seieren mot Southampton.

Begge målene ble scoret av Zlatan Ibrahimovic, men mange vil nok snakke om hvordan den høyreiste franskmannen dominerte midtbanen i kampen.

– Han har en helt outstanding debut. Med fare for å bli historieløs så tror jeg nesten ikke jeg har sett noen gå inn og være så dominant, selvsikker og trygg i en Premier League-«debut» på en midtbane for et såpass godt lag som Pogba var i dag, mente TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller etter kampen.

Pogba traff på 83 prosent av pasningene sine, og var selv nøkkelen til at United styrte store deler av kampen. Mot slutten kunne han også ha fått en scoring, men skuddet seilet utenfor Fraser Forsters mål. Likevel lot TV 2s ekspert seg imponere av Pogbas kreative tankegang.

– Han gidder å tenke kreativ fremfor å gjøre det sikre, som hvem som helst kunne ha gjort. I stede velger han å ta fram mye av det som ahr gjort at man har blitt så imponert av han tidligere, forteller Stamsø Møller som trekker frem Pogbas fysikk, overblikk og kontroll.

Pogba ble som kjent tidenes dyreste fotballspiller da han forlot italienske Juventus til fordel for sin gamle klubb i Manchester United. Mye kan tyde på at United har gjort lurt i å hente tilbake sitt gamle vidunderbarn.

Han vendte vekk Southampton-spillere ved flere anledninger, og satte opp spillere med glitrende pasninger fremover i banen. Det initiativet sentralt på midten er det mange som mener at United har savnet de siste par sesongene.

– Jeg vil se at det blir treningkast fem, og den er ganske sikker for dette var imponerende saker. Det var så gøy å se en spiller ta tak og sprudle i en debut for et såpass stort lag med så stort press og så mange blikk på seg, mente Stamsø Møller.

Om dette kun er starten, så er det nok grunn for Manchester United-supporterne å være optimistisk. Paul Pogbas comeback i den røde trøya gir i hvert fall grunn til å glede seg til fremtiden dersom man har hjertet i den røde delen av Manchester.