– Flere folk enn det er innbyggere på Island satt oppe og så på oss. Tusen takk

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson mener det er på tide å se fremover og legge tapet mot Russland bak seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske håndballjentene gikk på et bittert tap mot Russland i semifinalen i OL torsdag etter ekstraomganger. Gråtende gikk de norske jentene av banen etter at det ble klart at de ikke repeterer bragden fra London i 2012.

Blant andre Camilla Herrem, som brant en stor sjanse i sluttsekundene av den andre ekstra omgangen, virket utrøstelig. I dag forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson at jentene allerede er i gang med forberedelsene til bronsefinalen mot Nederland.

Selv om landslagsjentene kanskje følte seg litt alene på parketten etter kampen, så hadde nyheten om at over 400 000 nordmenn hadde fulgt dem direkte nådd landslaget.

– Det er fantastisk bra, vi lar oss begeistre og det skal folk hjemme i Norge vite. Vi setter ekstremt stor pris på de som følger, og at det er så mange som følger oss. 400 000 er langt flere enn det bor på Island, så det står det respekt av. Så tusen takk, sa Norges islandske trener om støtten det norske landslaget hadde fått under torsdagens kamp.

Han kunne likevel fortelle om at humøret ikke akkurat var på topp i den norske leiren i dag, men at det jobbes med å finne tilbake til Norges suksessoppskrift.

– Dagen i dag har vært som alle dager etter tap. Det er en masse arbeid for å komme ovenpå og på hugget igjen, fortalte Hergeirsson til TV 2 under fredagens pressetreff.

Likevel var den sindige islendingen klar over at tapet hadde gått innpå spillerne hans, men at det nå dreier seg om å se fremover mot det som venter de norske jentene søndag.

– Vi har holdt rutinene, spist frokost, trent, hatt møte, forberedt oss til kamp og minnet oss om at OL ikke er over. Vi skal fortsatt spille om medalje. Mange av disse har ikke medalje i OL, bronse er en stor ting for dem, så dette er langt fra ferdig, fortalte Hergeirsson.

Spesielt var det viktig for Hergeirsson å understreke at de norske jentene nå må riste av seg det skuffende tapet og tenkte fremover.

– Jeg går videre, jeg blir ferdig med ting. Vi har tapt kamper før og vært skuffa før. Dette er nok det tøffeste i et OL. Vi er ydmyke i forhold til dette. Vi visste at selv om en spilte opp mot sitt beste så kunne man ryke. Det er ingen som forbereder seg på det, og derfor så dere reaksjonen til spillerne. Det er naturlig, fortalte Hergeirsson som også mente at det er nå de norske jentene må vise hva som bor i dem.

– Ekte vinnere reiser seg og står rakrygga og kommer tilbake.

Til tross for tapet så var Hergeirsson forsiktig med å konstatere at han ville endret så veldig mye på inngangen til gårsdagens semifinale.

– Det er ikke så mye jeg ville gjort annerledes umiddelbart. Noe virker og noe virker ikke, fortalte Hergeisson som også understreket at mye av forberedelsene til bronsefinalen involverer å se på forsvarspillet som ikke fungerte mot Russland torsdag.

– Spillerne jobber med å få opp forsvaret nå. Så må vi snakke med dem. Det har noe med tetthet og riktig høyde. Det er en del små ting og kompakthet som må ordnes, fortalte Norges landslagssjef.

Det var nemlig ikke bare Norge som tapte knepent. De nederlandske jentene tapte 24-23 mot Frankrike, og Hergeirsson tror at Norge møter et nederlandsk landslag som også ser p+å dette som en mulighet til å reise kjerringa.

– Det er jo et lag i utvikling, et lag som har vært sammen over tid og vært i stigende kurve. De har helt sikkert like lyst på bronse som oss. Vi får nok ikke noe gratis, fortsatte islendingen som også tror at det blir en jevn batalje mellom de to lagene.

Selv om flere har begynt å snakke om Norges muligheter om fire år i Tokyo, så var den norske landslagssjefen litt forsiktig med å gå såpass langt frem i tid.

– Jeg ser ikke så langt frem (til Tokyo) i dag. Nå ser jeg bare frem til i morgen, sa en smilende Hergeirsson.

Norge har fortsatt mulighet til medalje, og skulle de norske jentene ta bronsen så vil det være den første bronsen siden Sydney i 2000, og den tredje OL-medaljen på rad for de norske håndballjentene.