HELTEN: Daniel Narcisse dunket ballen i mål med kun sekunder igjen og sendte Frankrike til nok en OL-finale.
HELTEN: Daniel Narcisse dunket ballen i mål med kun sekunder igjen og sendte Frankrike til nok en OL-finale. Foto: Matthias Schrader

Frankrike sikret finaleplass i siste sekund mot Tyskland

De regjerende OL-mesterne flekset musklene, men fikk seg et realt skremmeskudd av europamesterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var hauset opp som kampen mellom de regjerende VM- og OL-mesterne mot de regjerende europamesterne da Frankrike møtte Tyskland i den første semifinalen av herrens håndball under Rio-OL.

Og lenge så det ut til at det var de franske dobbeltmesterne som skulle ro i land seieren.

Dominasjon
Luc Abalo hamret inn 14-10 fem minutter før halvspilt, og mye tydet på at franskmennene skulle ha god kontroll inn mot den andre omgangen.

Pauseresultatet reflekterte det også da Mathieu Grebille satte inn 16-13 til pause for de franske herrene.

De ti første minuttene av den andre omgangen ble en ren maktdemonstrasjon fra de franske herrene. Tyskerne fant veien til nettmaskene kun to ganger, mens Frankrike herjet på parketten.

Thierry Omeyer dunket inn 22-15 etter ti minutter spilt, og mye tydet på en meget klar fransk seier, og ny OL-finale. Likevel er det ikke akkurat sånn det alltid fungerer i håndball.

For tyskerne nektet å gi opp. Anført av vingen Uwe Gensheimer spiste de tyske herremennene seg inn på den franske ledelsen. Gensheimer avsluttet kampen med 11 mål for de regjerende europamesterne.

Tyskland svarer
Med litt under fem minutter igjen dunket Julius Kuhn inn 26-27 og det begynte å spøke for alvor for de tyske herremennenes drøm om nok et OL-gull.

Med minuttet igjen var den tyske opphentingen et faktum. Tobias Reichmann hamret ballen i mål, og resultattavla viste 28-28 med kun sekunder igjen på klokka.

Den franske timeouten skulle vise seg å gjøre all nytte. Det handlet nok litt om mesterskapsrutinen dette franske laget innehar også. De jobbet seg frem til en åpning, og med fem sekunder igjen på klokka skulle avgjørelsen falle.

Daniel Narcisse, franskmennenes toppscorer med syv, fant på ny åpning og feilet ikke da han fant plass nede i venstrehjørnet. Tyskerne fikk ikke muligheten til å svare og Frankrike kunne juble for nok en finaleplass i OL.

Der møter de enten Danmark eller Polen som gjør opp om den andre finaleplassen. Tyskland må nå gjøre seg klare for bronsefinale der de møter taperen av den semifinalen.