Kong Zlatan trollbandt Old Trafford med monsterheading : – Drømmen er tilbake!

Zlatan Ibrahimovic ble banens store gigant i hjemmedebuten for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Manchester United-Southampton 2-0

Slik skaffer du deg Premier League!

Spill Fantasy Premier League!

De flestes øyne var rettet mot den hjemvendte franske sønn Paul Pogba og hjemmedebutant Zlatan Ibrahimovic da Manchester United tok imot Southampton i Premier League fredag, og det var sistnevnte som skulle markere seg betraktelig sterkest.

Han scoret begge målene da de røde djevlene tok sin andre strake triumf i Premier League under José Mourinhos ledelse.

Rundt ti minutter før pause viste Ibrahimovic hvorfor gigantklubben som endte på 5. plass i Premier League forrige sesong har sikret seg hans tjenester da et vakkert innlegg fra kaptein Wayne Rooney fikk fram det beste i svensken.

Superstjernen steg til værs, knuste José Fonte i hodeduellen og stanget med en monsterheading inn 1-0 for vertene på nærmest guddommelig vis.

– Drømmen er tilbake! Det er nummer ni som sørger for at det er lov å drømme for Manchester United-fansen. Det er kraft, det er spenst, det er klasse. En fantastisk heading etter et fantastisk innlegg, konkluderte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker ekstatisk.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Fem minutter ut i den 2. omgangen satte Ibrahimovic sitt andre for dagen fra straffemerket.

– Se på denne spilleren. Snakk om å sette fyr på Manchester United og på Premier League! Er han i ferd med å lede Manchester United tilbake til tronen allerede i sin første sesong i England? spurte Alsaker.

Ibrahimovic selv var også fornøyd etter kamp.

– Om laget gjør det bra, gjør individer også det bra. Til nå er det blitt tre mål på meg og to seire. Vi blir bedre og bedre. Vi må bli vant til å vinne, for den mentale delen er viktig. Jeg har ikke vært her en måned ennå, sa Ibrahimovic.

Stjernespissen mener hans Manchester United vil bli bedre og bedre utover i sesongen.

– Vi må bli kjent både på og utenfor banen. Alt er nytt. Det er som et stort puslespill. Vi må sette det sammen og jobbe oss gjennom alt. Vi får ikke så mange sjanser som jeg gjorde i Frankrike, sa 34-åringen.

Han ble intervjuet sammen med Paul Pogba etter kamp, og de to spøkte godt da sistnevnte fikk spørsmål om en situasjon i sluttminuttene der han skjøt selv i stedet for å forsøke å forære Ibrahimovic en potensiell hat-trick-scoring.

– Hvordan skal stopperne i Premier League klare seg mot Zlatan?
I TV 2s studio var man over seg av begeistring både for det gode humøret og for svenskens majestetiske 1-0-scoring.

Her gir Zlatan Pogba dødsblikket: – Du burde sentret

– Det kan ikke gjøres særlig bedre. Det er ikke mer å si om det. Det er en vidunderlig heading. Før han kom til ligaen spurte vi oss hvordan han skulle klare seg mot de fysiske stopperne i Premier League. Nå er det fristende å spørre hvordan stopperne i Premier League skal klare seg mot Zlatan. sa TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller allerede i pausen.

Hans syn ble møtt med enighet av Brede Hangeland, som selv kommer rett fra Premier League-fotball i åtte og et halvt år.

– Det er et veldig godt poeng. Fonte blir rett og slett knust av Zlatan. I en ren duell er han rett og slett konge. Det er kult å se på Zlatan. Det er en fyr som virkelig har bestemt seg for å ta Premier League. Han er kongen på topp allerede etter to kamper, sa TV 2s nyeste Premier League-ekspert.

I studio satt også Johanna Frändén, som gjennom en årrekke i sin dekning av den svenske stjernen er blitt en vaskeekte Zlatan Ibrahimovic-ekspert. Hun bemerket det faktum at han faktisk er kongen - nå også i luften.

– Det har vært mye kritikk opp gjennom årene på at han som er så høy ikke er god på hodet, men han er blitt bedre opp gjennom årene, fortalte hun etter 1-0-målet.

Frandén analyserte også hele sin landsmanns 1. omgang. Se analysen her!

Halvsjanser for begge lag preget kampen utenom Zlatan-scoringene
Bortsett fra Ibrahimovic-scoringen bestod 1. omgang for det meste av halvsjanser for begge lag. Pogba fikk et skudd blokkert før den fant veien til Fraser Forsters hansker, svensken skjøt selv over med en akrobatisk variant, mens både Shane Long og Steven Davis forsøkte seg fra langt hold for gjestene.

I 2. omgang fikk Southampton og Tadic først nettkjenning, men serberens heading ble annullert for offside. To minutter senere kom straffesparket som sikret Ibrahimovics andre mål, da Luke Shaw gikk i bakken mot gamleklubben.

– Clasie gjør etter min mening en helt hodeløs greie når han slenger ut foten. Det er rett og slett en krokfot og helt unødvendig med to Southampton-spillere rundt, mente Hangeland da han gikk gjennom situasjonen etter kampslutt.

Ibrahimovic fikk ta straffesparket: – «New king in town»
Mange trodde kanskje at Wayne Rooney, som har tatt 27 straffespark i Premier League skulle ta det, men svensken var iskald og satte 2-0 i nettet da Fraser Forster gikk feil vei.

– Det sier noe om hierarkiet. Vi trodde kanskje Rooney skulle ta det, sa Frandén i studio etter kampslutt.

– Det er en ny tid. Et nytt regime, sa TV 2-ekspert Stamsø Møller.

«There's a new king in town», sa Brede Hangeland.

I 2. omgang var også Pogba nære scoring i comebacket i Manchester United-drakt, men hans heading på et hjørnespark fra en drøy time gikk over målet til Forster. I motsatt ende var Shane Long nære ved å redusere da kvarteret gjenstod, men Saints-spissens heading gikk utenfor David De Geas lengste stolpe.

Pogba prøvde seg også på overtid, men skjøt utenfor, og derfor var det ingen andre enn Ibrahimovic som fant veien til nettmaskene denne fredagskvelden.

– Jeg er glad for at vi vinner. Jeg vil fortsette som dette og bli bedre og bedre som Zlatan sa. Jeg følte meg bra. Vi startet sakte de første 20 minuttene, men etter vi scoret synes jeg det kom enkelt.

Enorm Pogba-oppmerksomhet forut for kamp
Før kampstart handlet det vel så mye om Pogba som Ibrahimovic. Allerede en time før kampstart da det ble offentliggjort at verdensrekordsigneringen Pogba skulle starte, satte Manchester United selv standarden da de la ut en egen GIF-video på sin Twitter-profil med teksten «Pogba Starts».

– Det er veldig overraskende at han starter kampen, men jeg er sikker på at han har banket på kontordøren til Mourinho og sagt «sett meg på fra start, boss», sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i studio forut for kampstart.

Også på TV 2s studio på indre bane ble det god stemning da Pogba, Ibrahimovic og de andre løp ut på banen like bak ryggen deres for å varme opp like etter buildup-sendingen hadde startet.

Bolt til TV 2 om Zlatan:
– Han er en av de beste

– Forventningene, supporterne og smilene er tilbake, sa Trevor Morley om Manchester United-fansen.

Se videoen av seansen der Morley hyllet Pogba på oppvarmingen!

Men i selve kampen var det altså Ibrahimovic som skulle stjele de største overskriftene.