Leicester snytt for straffer: – Arsenal var heldige

Den første situasjonen ble gjennomanalysert og man måtte se på lårmuskler for å konkludere. I den andre var ekspertene samstemte med en gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2-studios nøye gjennomgang av straffesituasjon nummer én i videovinduet øverst!

Leicester-Arsenal 0-0

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Spill Fantasy Premier League!

Forrige sesong tapte Leicester kun tre kamper i ligaen, hvorav to av dem var mot Arsenal.

I sesongens andre Premier League-runde lørdag møttes de to - forrige sesongs ener og toer i Premier League - på King Power Stadium med null poeng hver i bagasjen etter åpningsrunden.

Nuller ble det også denne helgen, for begge lag, men med 0-0 i scoringsprotokollen fikk i det minste begge parter bokført sesongens første poeng.

– Det er egentlig ikke godt nok for noen av dem, da de blir liggende litt bak topplagene som har seks poeng, sa Brede Hangeland i TV 2-studio etter kampslutt.

En straffesituasjon like før pause stjal mye av oppmerksomheten. Danny Drinkwater dro seg forbi Petr Cech, før en lang tå fra Laurent Koscielny dukket opp.

Drinkwater gikk i bakken, men dommer Mark Clattenburg valgte ikke å blåse i fløyten for straffespark til den regjerende Premier League-mesteren.

– Selv med mange repetisjoner så er det vanskelig, og da har vi en viss sympati med dommeren. Men når en ser det i langsom film, så ser vi at det der ballen er og der Koscielny takler ikke er straffe. Men så ser vi på høyrefoten hans, som treffer venstrebeinet til Drinkwater. Det gjør at han kommer ut av balanse, og sånn sett skulle hatt straffespark, sa Brede Hangeland i TV 2-studio i pausen.

– Muskulaturen i venstrelåret slår ut
Sammen med ekspertkollega Simen Stamsø Møller og programleder Jon Hartvig Børrestad analyserte han 1. omgangs store snakkis.

– Vi ser vel muskulaturen i venstrelåret til Drinkwater som slår ut, og det må vel bety at det er kontakt, sa Børrestad.

Stamsø Møller mente begge spillerne var litt borti ballen.

– Jeg synes ballen får en sånn merkelig skru som tyder på at begge har vært borti den, sa han. Det er vanskelig. Han må bare ta en sjanse, og han valgte ikke å blåse, sa han.

– Det er forståelig at Leicester-fansen og Ranieri og alle andre vil ha straffespark. Og kanskje legges det på minnet til både Ranieri og Clattenburg før 2. omgang, sa Hangeland.

Les også: Dommeren i søkelyset da City vant stort: – En ny standard fra dommerne

Ny straffesituasjon i sluttminuttene av 2. omgang
En ny straffesituasjon kom da også i sluttminuttene, da innbytter Ahmed Musa gikk i bakken i duell med Hector Bellerin, men også da lot Clattenburg være å blåse.

– Jeg synes de skal ha straffespark. Han er foran, han setter beinet inn foran Bellerin som er på etterskudd. Hvis det er risiko for å sparke til Musa bør han strekke seg, sa Stamsø Møller etter kamp.

– Leicester hadde fortjent å få straffe. Arsenal er heldige. Hvis et lag skal føle seg snytt etter kampen i dag, så er det Leicester, sa Brede Hangeland.

Før den tid hadde begge lagene muligheter til å avgjøre. Jamie Vardy burde kommet nære da han var alene med keeper rundt 20 minutter før slutt, men Leicester-spissen skjøt over.

Theo Walcott forsøkte seg da kvarteret gjenstod, men Arsenal-angriperens forsøk med venstrefoten var for svakt og gikk rett i armene på Kasper Schmeichel. Han fikk igjen sjansen fem minutter senere, men ble da blokkert av Wes Morgan.

Arsenal var også heldige som fikk fullføre med elleve mann på banen. Francis Coquelin fikk gult kort, og kun en snill Mark Clattenburg lot ham slippe unna da alle trodde franskmannen skulle få sitt andre gule.

Store Leicester-sjanser på overtid
De største sjansene kom dog på overtid, først ved Riyad Mahrez og deretter Ahmed Musa. Mahrez driblet seg gjennom og skjøt fra kloss hold, men Petr Cech reddet. Returen havnet hos Musa, som valgte ikke å banke til. I stedet prøvde innbytteren å fore en lagkamerat, men det gikk ikke.

– Han må jo skyte, så har de seieren! sa Brede Hangeland i studio etter kampslutt.

Angrepet var dog ikke over, og Leicester fikk like etter frispark fra meteren utenfor 16-meteren. Danny Drinkwater skjøt, men ballen gikk i muren uten tellende resultat. Dermed endte det 0-0 i toppmøtet.

Arsenal, som forrige uke slapp inn fire mål hjemme mot Liverpool, fikk for øvrig skryt fra TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller.

– De ser ut som et helt annet lag strukturmessig enn det de gjorde bare for en uke siden, sa eksperten i studio.

Arsenal-manager Arsene Wenger var fornøyd med prestasjonen mot de regjerende ligamesterne.

– Det var en god kamp av oss. Det var to gode lag som møttes. Vi måtte kjempe hele veien. Vi ville vinne, og avsluttet kampen med fem offensive spillere på banen, sier Wenger.

Om straffesituasjonene hadde ikke Wenger så mye han ville si.

– Jeg vet ikke. Jeg må se reprisen om igjen.

Claudio Ranieri ville heller ikke bruke for mye energi på å diskutere straffesituasjonene.

– Jeg vil ikke si så mye om det. Managere gjør feil, spillere gjør feil og dommere gjør feil. Det var en god kamp mellom to gode lag.