SLAKTES: Unnskyldningen til Lochte inponerer ingen på Twitter.
SLAKTES: Unnskyldningen til Lochte inponerer ingen på Twitter. Foto: Staff

Lochte sa unnskyld: – Et perfekt eksempel på hvordan advokatene tjener sine penger

Ryan Lochte har beklaget sin oppførsel i Rio. Unnskyldningen imponerer ingen på sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske idrettsverdenen våknet fredag opp i skam, etter avsløringene om at Ryan Lochte (32), sammen med lagkameratene Gunnar Bentz (20), Jack Conger (21) og James Feigen (26), løy om å ha blitt ranet på vei hjem fra en fuktig bytur i Rio de Janeiro forrige uke.

Den mest rutinerte på laget, OL-vinneren Ryan Lochte, kom seg hjem til USA da svømmernes dekkhistorie ble avslørt.

Nå forsøker Lochte seg med en unnskyldning for løgnen han og lagkameratene serverte en hel idrettsverden i Rio.

– Jeg ønsker å beklage min oppførsel forrige helg – for å ikke være forsiktig nok og presis nok i måten jeg beskrev de hendelsene som inntraff denne tidligere morgenen og for at jeg tok fokuset bort fra alle utøverne som kjempet om å oppfylle deres drømmer i OL, skriver Lochte i en pressemelding som er delt på sosiale medier som Facebook og Twitter.

– Jeg ønsket å vente med å dele disse tankene frem til den juridiske situasjonen var avklart og det var klart at mine lagkamerater trygt kunne vende tilbake til USA, fortsetter OL-svømmeren.

Unnskyldningen slaktes på Twitter
Lochte fastholder at den mye omtalte hendelsen i OL-byen Rio var en traumatisk opplevelse.

– Det er traumatisk å være ute med dine venner i et fremmed land – og alle språkproblemene som oppstår – og få en pistol rettet mot deg mens de krever penger av deg for å la deg gå. Uavhengig av oppførsel til alle andre den kvelden så burde jeg oppført meg mer ansvarlig. Dette beklager jeg overfor mine lagkamerater, mine fans, mine konkurrenter, mine sponsorer og arrangørene av disse strålende olympiske leker, konstaterer svømmeren.

Og slår fast:

– Jeg er veldig stolt over å ha representert min nasjon i OL, og jeg havnet i en situasjon som burde ha vært unngått. Jeg aksepterer at jeg hadde et ansvar, og dette har vært en dyr lærepenge for meg, skriver amerikaneren.

Unnskyldningen til Lochte har fått stor spalteplass i amerikanske medier, og på sosiale medier er folk ikke imponert.

– Lochte-unnskyldningen er et perfekt eksempel på hvordan advokatene tjener penger, skriver Twitter-brukeren Scott Rochelle.

Kommunikasjonssjef for Rio 2016, Mario Andrada, sier dette til TV 2 Sporten om Lochtes unnskyldning:

– Vi godtar unnskyldningen og setter pris på den. Den brasilianske befolkningen var skuffet og følte seg ydmyket. Men forhåpentligvis vil ikke Rio-OL bli husket for dette, sier hun, og legger til:

– Det er tydelig at mange i dette landet har tatt seg nær av det som har skjedd. Det sympatiserer IOC med. Vi er glad for unnskyldningen og takknemlig for den. Det var på sin plass, mener hun.

– Den største klovnen noensinne
Sally Jenkins i Washington Post gikk tidligere fredag langt i sin slakt av Lochte.

– Ryan Lochte er den største klovnen noensinne. Den 32 år gamle svømmeren står så fast i barndommen at han drar en helaften med folk som er ung nok til å kalle ham onkel. Historien han serverte til NBC var på nivå med en seksåring som overdriver størrelsen på en fisk han har fanget. Legg også merke til at han er helten i hver eneste detalj, det var det mest tvilsomme og uforklarlige med hele greien, skrev hun.