UVISS FREMTID: Det kan se ut til at Joe Harts fremtid er et annet sted enn på Etihad Stadium.
UVISS FREMTID: Det kan se ut til at Joe Harts fremtid er et annet sted enn på Etihad Stadium. Foto: Oli Scarff

Guardiola med klar melding til City-stjerne: – Jeg vil ikke at spillere skal bli hvis de ikke vil

Manchester City skal nærme seg en avtale for Barcelona-keeper Claudio Bravo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Diskusjonen rundt keepersituasjonen i Manchester City vil ingen ende ta. Det har lenge gått rykter om at Pep Guardiola har ønsket seg en annen førstekeeper enn Joe Hart.

I første serierunde valgte Guardiola å gå for andrekeeper Willy Caballero fremfor Hart, hvilket skal ha gjort at Englands førstekeeper nå vurderer sin fremtid.

– Jeg ønsker vil ikke at spillere skal bli hvis de ikke vil. Om de ønsker å bli, så kan de bli og vi kan slåss sammen, fortalte Guardiola til BBC på fredagens pressekonferanse.

Den siste uken har Barcelonas chilenske keeper, Claudio Bravo, blitt linket kraftig til Manchester-klubben, og han vil nok passe Guardiola-modellen bedre enn det Hart ser ut til å gjøre.

– Om han (Hart) blir så vil han bli bedre. Han forstår hva vi ønsker fra en keeper. Jeg har en masse respekt for han. Jeg forstår verdien hans. Jeg var sikker på hva jeg så etter, og ønsker å spille på den måten jeg liker og slik jeg vokste opp, fortalte Guardiola videre.

Dette fordi Bravo er kjent for å være god med ballen i beina, og flink i det oppbyggende. Dette er noe Hart har blitt kritisert for å ikke inneha, og skal være hovedgrunnen til hvorfor Guardiola ønsker seg en ny keeper.

Spansk media har i plenum meldt at Bravo nå er ventet i Manchester denne uken, og vil undertegne en avtale med klubben. Overgangssummen skal være ventet å ligge mellom 185 og 235 millioner kroner.

Hart har den siste tiden blitt linket med en overgang til Everton, og trener Ronald Koeman utelukket ikke at han har den engelske landslagskeeperen på blokka, skulle han bli aktuell.

– Vi trenger tre keepere. Vi har Joel Robles, Maarten Stekelenburg og en ung keeper. Så det er avgjørelser vi må ta. Han (Hart) spiller for en annen klubb enn Everton, så jeg vil ikke snakke om han, sa Koeman under sin pressekonferanse ifølge SkySports.

Guardiola selv ønsket å understreke at etter som han er i en toppklubb har han ikke nødvendigvis tid til å vente på at Hart skal utvikle seg de kvalitetene han mener er nødvendige for å spille hans system.

– Vi er ikke et akademi med tid. Vi har tid, men ikke veldig mye. De store lagene gir meg ikke tid til å skape noe. Folk vil ha resultatene umiddelbart.

Et annet lag som har blitt linket med den engelske burvokteren er Sevilla. Det er uansett ventet at hans fremtid ikke blir på Etihad Stadium denne sesongen.

Hart har vært i klubben i ti år og står med over 350 kamper for de himmelblå. Han var også med å vinne Premier League i 2012 og 2014 med klubben.

Nå ser det ut til at de to kommer til å gå hver sin vei.