Vardy-etterligneren Lee (29) har mistet kontrollen: – Ser nesten ikke familien min

Postmannen Lee Chapman lever fett av å ligne på Leicesters stjernespiss, men nå vender han tilbake til jobben som postbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LEICESTER (TV 2 Sporten):

– Har jeg ikke lov til å blokkere folk på Twitter?

Jamie Vardy så brydd ut der han satt bak podiet på pressekonferansen under sommerens fotball-EM.

En journalist ville vite hvorfor han hadde distansert seg fra dobbeltgjengeren Lee Chapman (29) – postmannen som inntil de udødelige maidagene da Leicester vant Premier League hadde jobbet fulltid i Royal Mail.

Les også: Postmannen Lee (29) lever fett som Jamie Vardys dobbeltgjenger

I etterkant har han fått permisjon fra jobben for å være dobbeltgjenger på heltid.

Chapman er en del av et eget TV-show med look-a-likes, han leies inn til veldedighetskamper og events, og i sommer ble han godt betalt av Englands største tabloidavis for å gjøre diverse oppdrag som Vardy under Fotball-EM.

– Den rareste opplevelsen skjedde før England skulle møte Russland. Jeg ble kledd opp som Lord Nelson og plassert på en båt der jeg skulle jakte Vladimir Putins ubåt. Det var like absurd som det høres ut, sier Chapman når TV 2 møter ham hjemme i Leicester.

Ble invitert inn i bussen
Karrieren som «Vardy» tok av den kvelden Leicester ble sofamestere, etter at Tottenham raknet mot Chelsea på Stamford Bridge og gikk fra 2-0 til 2-2. Chapman ble bedt av Sky Sports om å innfinne seg på King Power Stadium klokka ett på natta for et intervju. Omtrent samtidig rullet Leicesters spillerbuss inn – og postmannen ble invitert inn i bussen.

– Spillerne hamret på vinduene og ville ha meg inn. Bussdøra går opp, og der er Ranieri og sier: ”Kom inn, Jamie”. Det var helt utrolig.

– Hvordan reagerte Vardy?

– Han sa: «Kom bort hit, din full kit wanker», flirer han.

I den påfølgende hjemmekampen, den der Andrea Bocelli var hentet inn for å synge og Leicester løftet trofeet foran egne fans, hadde Chapman fått VIP-billetter. Der ble han oppsøkt av noen av Vardys familiemedlemmer som spøkefullt lurte på om han var sikker på hvem som egentlig var foreldrene hans. Men i etterkant har altså forholdet surnet.

Ute av kontroll
Chapman mistenker at det er apparatet rundt Vardy som vil beskytte klientens image – snarere enn at Leicester-spissen selv er bekymret.

– Det siste jeg vil er å skade imaget hans. Jeg er Leicester-supporter. Jeg er fortsatt fersk i denne bransjen, men har etter hvert skjønt at det er få look-a-likes opp gjennom historien som har kommet overens med den ekte personen. Det er kanskje normalt at det blir sånn, sier han.

Chapman har ingen planer om å legge Vardy-drakta på hylla riktig ennå. I stuen har han til og med gått til anskaffelse av et fitness-apparat, samt et treningsprogram med mageøvelser, så han skal bevare likheten med Leicester-spissen.

Men den kommende uka kommer han gradvis til å returnere til postjobben, og trappe litt ned på antall dobbeltgjenger-oppdrag. Årsaken er at Chapman har gjort så mange oppdrag at familien er blitt skadelidende. Han har samboer og en sønn på tre år – som for øvrig har Riyad Mahrez som sin store favorittspiller…

– Det er litt overveldende, og det har kommet ut av kontroll. Jeg ser nesten ikke familien min. Jeg har alltid vært en familiemann. Så nå går jeg tilbake til Royal Mail, og så gjør jeg dette (dobbeltgjenger-oppdrag) på siden.

– Jeg melker det
Samtidig skjønner han at det er viktig å smi mens jernet er varmt. Om Vardy fortsetter slik han gjorde mot Hull i serieåpningen, blir det snart ikke mange som ønsker å leie inn en dobbeltgjenger…

– Jeg har grepet denne muligheten som dukket opp. Ja, jeg melker det for alt det er verdt, melker er riktig ord. Det ville du også gjort hvis du hadde den samme muligheten, sier han.

Chapman er sesongkortholder på King Power, og i helga er han ringside når Arsenal gjester de regjerende mesterne. I sommer trodde mange at Vardy var på vei til nettopp Arsenal, men spissen valgte i stedet å signere ny kontrakt med Leicester.

– Ønsket du at han skulle gå til Arsenal?

– Det kommer an på hvem du spør: Businessmannen Lee eller fotballsupporteren Lee. Som supporter er svaret nei. Vardy skylder oss ingenting, han vant ligaen med oss, men det ville vært hyggelig å se ham bli denne sesongen, spille Champions League og så er jeg sikker på at alle bare ville ønsket ham lykke til og sagt takk hvis han fant seg en ny klubb. Han er en klubblegende uansett hva som skjer.

– Fra et egoistisk businessperspektiv ville det vært bra for meg om han gikk til Arsenal. Arsenal er en større merkevare og jeg ville fått flere bookinger i London. Men jeg er glad for at han ble i Leicester.

– Men om Vardy slutter å score er vel din karriere som dobbeltgjenger kjapt over?

– Jeg vet ikke, jeg får oppdrag overalt hele tiden. Vi vant Premier League, og det kan ingen ta fra ham. Jamie Vardy vil alltid være en som har vunnet Premier League. Men han er en slags manager for meg. For hvis han gjør det bra, gjør jeg det bra, sier Lee Chapman.