Amerikanske medier slakter svømmestjernen

Ingen god fredagsmorgen for OL-svømmer Ryan Lochte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske idrettsverdenen våknet fredag opp i skam, etter avsløringene om at Ryan Lochte (32), sammen med lagkameratene Gunnar Bentz (20), Jack Conger (21) og James Feigen (26), løy om å ha blitt ranet på vei hjem fra en fuktig bytur i Rio de Janeiro forrige uke.

Se videoen som avslører OL-svømmernes dekkhistorie øverst!

Cogner og Bentz har ifølge brasiliansk politi utpekt Lochte som hovedmannen bak historien, og amerikansk presse har virkelig hevet seg over den fire ganger olympiske mesteren.

«Lochte Ness-monsteret», «Den stygge amerikaner» og «Løgner, løgner, speedo i flammer» er bare noen overskriftene som møter 32-åringen fredag morgen.

Særlig Sally Jenkins i Washington Post går langt i sin slakt av Lochte.

– Lochte representerer en helt egen kategori av kvalmende amerikanske "bro's". Finnes det noe verre, i noen land, enn en gjeng med selvgode, fulle ungdommer som ødelegger møbler og pisser på vegger? Det er ikke nødvendig å oversette det, for det finnes ingen kulturelle normer som tillater det. Om det var jeg som jobbet på den bensinstasjonen så ville jeg sikkert dratt frem pistolen mot de jeg og, skriver hun i sin spalte.

SLAKT: Svømmeren Ryan Lochte slaktes i amerikansk presse.
SLAKT: Svømmeren Ryan Lochte slaktes i amerikansk presse.

Særlig på grunn av sin alder og rutine, går det ekstra hardt ut over Lochte. Det hjelper heller ikke mye at Lochte allerede var hjemme i USA da svømmernes dekkhistorie ble avslørt.

– Ryan Lochte er den største klovnen noensinne. Den 32 år gamle svømmeren står så fast i barndommen at han drar en helaften med folk som er ung nok til å kalle ham onkel. Historien han serverte til NBC var på nivå med en seksåring som overdriver størrelsen på en fisk han har fanget. Legg også merke til at han er helten i hver eneste detalj, det var det mest tvilsomme og uforklarlige med hele greien, skriver hun.

At det hele viste seg å være en dekkhistorie for å skjule at de fire OL-svømmerne hadde drevet hærverk og havnet i slagsmål på en bensinstasjon i beruset tilstand har satt sinnene i kok hos flere amerikanske medier.

– Ryan Lochte er alt verden hater med amerikanere, skriver New York Post på sin Twitter-konto under en faksimile av fredagens forside.

HJEMME: Jack Conger og Gunnar Bentz landet fredag i Miami.
HJEMME: Jack Conger og Gunnar Bentz landet fredag i Miami. Foto: Staff

Britiske The Guardian har gått så langt i å opprette en egen survey rettet mot brasilianere, hvor de kan få uttrykke sine følelser overfor Lochte og kameratene.

Torsdag måtte Den amerikanske olympiske komitéen (USOC) offentlig ut å beklage de fire svømmernes oppførsel.

– På vegne av den amerikanske olympiske komitéen beklager vi til våre verter i Rio og folket i Brasil for denne forstyrrende hendelsen i midten av det som skulle være en feiring av store prestasjoner, skrev USOC i en pressemelding.

Videre skrev komiteen at de ville etterforske saken og vurdere eventuelle konsekvenser for de fire svømmerne når de kommer tilbake til USA.

Ryan Lochte har vært hjemme i USA en stund allerede. Fredag formiddag landet også lagkameratene Bentz og Conger på Miami internasjonale flyplass Florida.