ETTERFORSKER: Politiadvokat Margrete Torseter sier beinrestene vil bli sjekket mot listen over savnede, dersom de gir grunnlag for identifisering. Foto: Kevin Benum Kjeldsrud/TV 2
ETTERFORSKER: Politiadvokat Margrete Torseter sier beinrestene vil bli sjekket mot listen over savnede, dersom de gir grunnlag for identifisering. Foto: Kevin Benum Kjeldsrud/TV 2

Fant beinrester på havbunnen – vil sjekke savnetlister fra hele Norge

Det er funnet levninger på havbunnen utenfor Røst. Rettsmedisinere skal analysere beinrestene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder politiet i en pressemelding fredag.

– Onsdag 17. august fikk politiet på Røst melding om at et firma som gjorde arbeid på havbunnen ved Stavøya utenfor Røst, hadde funnet beinrester av det de mente kunne være et menneske, skriver politiadvokat Margrete Torseter.

Politiet opprettet en undersøkelsessak og torsdag dro dykkere fra Salten Brann sammen med mannskaper fra politiet ut til stedet, hvor de gjorde funn av flere levninger.

– Mer enn ett bein

Politiet sender nå levningene videre til Tromsø for at det skal jobbes med en mulig identifikasjon. En slik identifikasjon kan være krevende og tar normalt noe tid, melder politiet.

– Vi har i dag ikke grunnlag for å ha noen formening om verken alder, kjønn eller hvor lenge levningene har vært i havet, skriver politiet.

Politiadvokat Torseter sier det er bein fra ett eller flere mennesker.

– Det er mer enn ett bein. Noe vet vi hvor på kroppen det stammer fra, noe vet vi ikke. Det blir opp til sakkyndige å vurdere, sier hun.

Sjekker savnetlister

Levningene ble funnet med Røst, men kan stamme fra helt andre steder.

– Det er vanskelig å si hvilket område beinrestene stammer fra. Havstrtømmer kan frakte med seg slikt over store områder. Det vi vil gjøre er å sjekke savnetlister fra hele Norge, dersom vi gjør funn som kan føre til identifisering, sier Torseter.

Det er uklart om levningene har ligget lenge på sjøbunnen.