Ingebrigtsen: – Rett hjem til operasjon

Ti uker hvile for Henrik Ingebrigtsen, som allerede har bestemt navn på babyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2): Det var ikke snev av skuffelse da Henrik Ingebrigtsen ble slått ut av semifinalen på 1500 meter i natt. Måten han haltet ut av olympiastadion på, fortalte at han ikke var fysisk i stand til å komme seg til en OL-finale.

– Det føles bare håpløst utpå der. Kroppen fungerer ikke. Det er ikke bra nok. I et løp som dette her så kommer du videre om du er god nok. I dag var det ikke noe å kjøre med, sier han.

Vondt hele tiden
Nå reiser han rett hjem for å operere den betente stortåa som er roten til det vonde som herjer i kroppen.

– Målet nå er å få en operasjon innen en uke. Så begynner jeg rehabiliteringen av hamstringen etter det. Totalt snakker vi vel 10 uker ute, sier Ingebrigtsen.

Operasjonen skal etter planen gjøres av fridrettsforbundets faste lege, Ove Talsnes, og er et enkelt inngrep. I følge pappa Gjert Ingebrigtsen er det på høy tid dette blir gjort.

– Han har jo ikke bare vondt når han løper. Han har vondt hele tiden. Det er vondt når han går, vondt når han står, vondt når han sover. Så det er for å få vekk den smerten, og den kroniske betennelsen i den tåen.

Viktig med pause
De siste ukene har eldstebror Ingebrigtsen slitt med å få restituert kroppen. Hvilepulsen har ligget 8-9 slag over normalen, og flere målinger visr at kroppen jobber knallhardt med å restituere de mange «vondtene» han sliter med. Nå ser han fram til å få en pause.

– Det er bra for kropp og hode at jeg får noen uker hvile nå. For det har vært en så syk hard mental sesong. Øktene går ikke så bra som du vil. Alt går liksom mot deg. Det føles nesten ut som om hele verden detter i hodet på deg, forteller han.

Babyen har fått navn
Men det er lyspunkter i tilværelsen også. Han gleder seg stort til å bli pappa, og samboeren Liva har termin rundt juletider.

– Det er den 19.desember, så jeg satser på at når babyen kommer så er alt «fryd og gammen». Jeg er i toppform og ingen «vondter» noen plass, alt går bra med mor og barn, så jeg håper det blir en bra jul.

– Har dere bestemt navn ennå?

– Ja, hun skal hete Olivia. Oppkalt etter moren, smiler han stolt.