Innrømmer at ranshistorien var falsk: USA beklager svømmestjernenes oppførsel

– Vi vil etterforske saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske olympiske komitéen (USOC) har kommet med en pressemelding der de bekrefter at historien om at de fire svømmerne Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger og James Feigen ble ranet var oppspinn.

USOC bekrefter at den historien politiet presenterte på en pressekonferanse torsdag var den riktige.

En av de fire bedrev hærverk mot en bensinstasjon da de stoppet for å bruke stedets toalettfasiliteter.

Se videoen som avslører svømmerne øverst.

Det oppstod en krangel mellom OL-utøverne og bevæpnet sikkerhetspersonell på stedet, som svarte med å vise våpen mot de fire amerikanerne.

De ble beordret ut av bilen og avkrevd penger for hærverket. Når de hadde betalt for seg fikk utøverne forlate åstedet og retunere til utøverlandsbyen.

– Utøvernes oppførsel er ikke akseptabel, og den representerer ikke verdiene Team USA har, eller måten den store majoriteten av utøverne oppfører seg. Vi vil fortsette å etterforske saken, og vi vil vurdere eventuelle konsekvenser for utøverne når vi returnerer til USA, skriver USOC.

– På vegne av den amerikanske olympiske komitéen beklager vi til våre verter i Rio og folket i Brasil for denne forstyrrende hendelsen i midten av det som skulle være en feiring av store prestasjoner.

HENGES UT: Ryan Lochte. Faksimilie/New York Post.
HENGES UT: Ryan Lochte. Faksimilie/New York Post.

Jack Conger og Gunnar Bentz, de to svømmerne som ble beordret av flyet på vei hjem har fått passene tilbake etter å ha avlagt sine forklaringer, og har returnert til USA. James Feigen har også gitt en revidert uttalelse og håper at han kan vende tilbake til hjemlandet snart.

Ryan Lochte, mannen som frontet hele historien med at de ble ranet av menn som ga seg ut for å være politimenn, er tilbake i USA og har vært det en stund.

Der får han hard medfart nå som historien er avslørt som løgn.

«Liar, liar, Speedo on fire! THE UGLY AMERICAN» skriver New York Post over hele forsiden.