Trefilov: – Det var som om noen hadde dødd i garderoben

Og i den norske garderoben «har du ikke lyst til å være akkurat nå», ifølge Katrine Lunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2 Sporten): Jevgenij Trefilov var sedvanlig svett og i sitt lunefulle hjørne etter Russlands dramatiske seier over Norge.

Men russeren holdt, i motsetning til elevene sine, tårene unna.

– Det er lov å være skuffet

– Hva sa du til jentene dine etter kampen?

– Jeg har ikke fått sagt så mye. Det virker som om noen døde i garderoben. Det er så mye gråting der, sier 60-åringen til TV 2 og gliser et lite kvarter etter kampslutt.

I den norske garderoben var stemningen som ventet trykket.

– Det er ikke så mye snakking i garderoben nå. Jeg tror ikke du hadde hatt lyst til å være der akkurat nå, forteller Katrine Lunde.

Målvaktkollega Kari Aalvik Grimsbø hadde dog snakket med flere av lagvenninne allerede.

– Det vi sier til hverandre er at «det er lov å være skuffet». Det er viktig å ta seg tid til det. Vi er en gjeng som kjemper om å være best hele tiden, og da er det tøft når vi taper, forteller hun.

– Kjedelige og negative tanker i hodet

Lunde, som alle de norske damene, tok seg god tid til pressen til tross for den store nedturen.

Men minuttene etter kampslutt er sjelden den beste tiden for dyptgående analyser.

– Hva er det som gjør at det varierer såpass mye fra Sverige-kampen til i dag? Spesielt forsvarsmessig var det stor forskjell.

– Det er vanskelig å si. Det kommer jo litt an på motstanderen også. Men jeg synes russerne er flinke på alle de tingene vi visste de ville være flinke på, og så klarer vi ikke å stoppe dem, forteller hun.

– Er det mulig å sette fingeren på hva som går galt?

– Jeg synes det er vanskelig å si. Vi prøver å gi alt alle sammen, uansett om vi spiller eller ikke, men jeg må nesten analysere litt etterpå. Det er vanskelig å analysere for mye nå, for nå er det så mange kjedelige og negative tanker i hodet.

– Vi skal ikke grave oss ned

Heller ikke Aalvik Grimsbø klarte å peke på akkurat hva som gikk galt mot russerne, mindre enn 48 timer etter praktforestillingen mot svenskene.

– Det er glimrende spill i denne kampen og det varierer mye. Det er snakk om marginer til slutt, og dessverre klarte vi ikke å snu det i dag, sier hun.

– Hvordan skal dere løfte dere nå frem mot bronsefinalen?

– Det er fortsatt mulig å vinne en medalje. Det skal vi huske på, så vi skal ikke grave oss ned.