Suveren Bolt misfornøyd med tiden: – Det må være alderen

Usain Bolt vant 200-meteren enkelt på 19,79, men var ikke fornøyd med egen innsats.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Usain Bolt tok sin tredje strake OL-seier på 200 meter da han vant i Rio natt til fredag.

Dermed har han fullført to tredjedeler av sitt store mål: å vinne tre sprintdistanser i tre OL på rad.

Tidligere vant han 100 meteren i Rio etter seierne i Beijing og London. Nå gjenstår bare 4x100 meter med Jamaica.

– Jeg prøver å bli en av de største. En Ali eller Pelé. Jeg håper at etter disse lekene kan jeg være blant dem, sier Bolt til Olympic News Channel.

– Det er strålende. Jeg er stolt av meg selv. Jeg kom hit for å gjøre store ting, og jeg er bare et steg unna å gjøre «the triple, triple», sier Bolt til TV 2.

– Kan noen mannlig sprinter bli like god som deg noensinne?

– De har mye jobb å gjøre. Jeg har satt listen høyt, det var planen min. Å sette listen høyt. Skal du bli bedre enn meg må du jobbe steinhardt.

Vinnertiden på 19,78 var ikke så imponerende med tanke på hans sterke semifinaletid der han oppnådde samme tid, men slakket av mot slutten.

En glatt løpebane av regn kan trolig ta en del av skylden for det, for Bolt var helt suveren i feltet etter at han fikk en god start for ham å være.

– Nummer 1, ropte sprintkongen til kamera etter målgang.

 Bolt ba om å få se løpet av TV 2

Ikke på toppnivå

Og etter åtte OL-finaler står Usain Bolt med åtte OL-gull. Da er det vel greit å utrope seg selv til nummer 1, selv om han ike var fornøyd med tiden.

– Jeg ønsket å løpe raskere. Jeg kjente meg bra, men da jeg kom ut på oppløpet ville ikke kroppen svare meg. Det er vel alderen og alle løpene som har kostet, sier Bolt til amerikanske NBC etter løpet.

– Jeg var virkelig ikke fornøyd, men jeg vant – og det var det viktige. Jeg ville løpe raskere, men beina mine samarbeidet ikke, forklarer han til TV 2.

Jamaikaneren har slitt en del med skader denne sesongen, og lenge hang OL i en tynn tråd. Det kan forklare at 29-åringen ikke er helt på sitt aller ypperste nivå.

– Det er noe med å unngå skader, men han har vært flink til ikke å konkurrere i disse skadeperiodene, sier TV 2s friidrettekspert Johan Kaggestad.

Og akkurat i en OL-finale er det medaljene som teller.

André De Grasse (20,02) tok andreplassen, mens Christophe Lemaitre (20,12) fikk strukket frem nakken og tok fotofinishen mot Churandy Martina og Adam Gemili.

– Det fortjener Lemaitre. Han har hatt så mye motgang, sier Kaggestad.

Det var utrolig jevnt og det skilte bare tre tusendeler sekund mellom Lemaitre og Gemili på fjerdeplass.

Dansk sølv

I den andre løpsøvelsen fikk man se den første skandinaviske medaljen i OL.

Sara Slott Petersen tok sølv på 400 meter hekk (53,55), bak amerikanske Dalilah Muhammad (53,13) og foran Ashley Spencer (53,72)