FORTSETTER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp)  fortsetter i politikken. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
FORTSETTER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) fortsetter i politikken. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix) Foto: Åserud, Lise

Frp-Sylvi bestemt seg for om hun fortsetter som politiker

Før sommeren vurderte Sylvi Listhaug å trekke seg fra politikken. Nå har hun bestemt seg for å takke ja til stortingsplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et lengre intervju med VG i juli fortalte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug at hun var i tenkeboksen.

Statsråden vurderte å seriøst å takke nei til stortingsplass.

– Jeg skal derfor gjennom en reell tankeprosess i sommer, hvor jeg skal avgjøre om jeg skal gå for nominasjon til Stortinget, sa hun.

Nå har Frp-profilen bestemt seg for å takke ja til plass på Stortinget fra høsten 2017, skriver Dagbladet.

– Mitt personlige valg handler også om jeg skal være med på å påvirke hvordan Norge skal se ut i framtida. Det har betydning for barna mine og for alle jeg er glad i. Jeg har kommet til at jeg vil være med å påvirke utviklingen, sier hun til avisen.

Listhaug forteller at flere har oppfordret henne til å fortsette som stortingsrepresentant.

– Jeg har fått veldig mange henvendelser fra politisk engasjerte mennesker, både internt i partiet, men også masse vanlige folk utenfor partiet. De har bedt meg fortsette. Jeg synes det er vanskelig å skuffe dem som har tro på meg, sier Listhaug til Dagbladet.

Fra før har nestlederne og statsrådene Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg takket nei til nominasjon. Det gjør at Listhaug seiler opp som mulig nestlederkandidat i Frp.