Ingebrigtsen viste muskler før start, men var sjanseløs i semifinalen på 1500 meter

Henrik Ingebrigtsen ble rett og slett fraløpt: – Jeg prøvde alt jeg kunne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Ingebrigtsen var sjanseløs til å avansere til finalen på 1500 meter i Rio-OL.

Ingebrigtsen la seg langt bak i feltet fra start, som han har for vane.

Med en runde igjen hadde han en luke frem fra seg selv til resten av feltet.

– Det ser ikke bra ut, sa TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

Og ut på sisterunden ble det tydelig at han ikke kom til å gå videre.

Til slutt ble det en ellevteplass i heatet på 3.42,51. Asbel Kiprop vant på 3.39,93, en tid som ikke burde vært uoppnåelig for Ingebrigtsen.

– Jeg skal være så ærlig å si at jeg prøvde alt jeg kunne, men jeg hadde ikke mer å gå på. Jeg vet ikke om det var mentalt, eller om det var kroppen som var tom for krefter, sier Henrik Ingebrigtsen til TV 2.

– Hadde jeg vært sprek nok, så hadde det vært en grei mulighet til å komme videre, men jeg kjente det fra start at dette var litt for tung. Jeg skulle gjerne håpet at det var litt bedre.

De fem beste fra hvert semifinaleheat gikk videre, pluss de to beste tidene.

Ingebrigtsen har slitt med skader i tåen og låret, og har ikke klart å restituere seg etter forsøksheatet.

– Det har tatt på litt mentalt den siste uken der hamstringen og tåen har vært ganske vond, og så blitt bedre, og så blitt vond igjen. I dag var jeg ikke god nok til å komme videre. Jeg må hjem og trene, sier Ingebrigtsen.

– Jeg føler meg nesten som en annen person enn jeg pleier. Verdens største problem i mitt hode de siste dagene har vært: Hvordan kan jeg få hamstringen til å være bra når jeg står på startstreken, istedenfor å tenke at jeg må gjøre det beste jeg kan når jeg er der. Det er feil fokus. Det tar på psykisk.

Bror Filip Ingebrigtsen har vist bedre form, men fikk ikke stille til start etter klammeriet i forsøksheatet.

– Det er ikke noe tvil om at det er Filip som er den beste av de beste to for øyeblikket, og at han var god nok til å komme seg til finalen var det ingen tvil om, men han løp så tullet at han røk ut, sier Johan Kaggestad og sikter til episoden der lillebror Filip Ingebrigtsen ble disket for å ha forstyrret britiske Charlie Grice på oppløpet.

Grice endte på femteplass i semifinalen og er klar for finalen.

– Det er dårlig gjort overfor Filip at jeg løper så dårlig som jeg gjorde nå. Jeg misbrukte en mulighet som han kunne utnyttet mye bedre enn meg. Jeg skulle gjerne sett at det var motsatt, for jeg hadde ingenting igjen for å springe denne semifinalen. Jeg hadde ingenting å stille opp med på sisterunden.

– Det eneste positive er at jeg kommer to dager tidligere hjem.