Norges OL-gulldrøm ble knust etter ekstraomganger

– Det er helt forferdelig. Det føles uvirkelig, sier Nora Mørk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Russland 37-38:

Norges gulldrøm i OL ble knust etter 37-38-tap for Russland i en svært høydramatisk og forrykende semifinale natt til fredag.

Avgjørelsen falt ikke før i sluttsekundene etter to svært nervepirrende ekstraomganger.

Se kampreferatet fra det heftige oppgjøret i videovinduet øverst!

TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli er sikker i sin sak:

– Dette er den beste kvinnehåndballkampen vi kvalitetsmessig noen gang har sett. Dette var en fantastisk opplevelse. Det var skuffende at vi ikke vant, men vi ble slått av et lag som var litt bedre enn oss, sier han.

Etter kampslutt var de norske jentene forståelig nok sønderknuste og oppløste i tårer.

Nora Mørk var kampens store spiller med utrolige 14 scoringer. Men det gledet naturlig nok ikke 25-åringen, som var utrøstelig.

– For meg var det bare gull som var bra nok. Det er det eneste som har stått i hodet på meg. Det føles helt forferdelig akkurat nå, sier en gråtende Mørk til TV 2.

– Det føles helt uvirkelig, egentlig. Jeg er utrolig lei meg, sier hun.

Den samme følelsen hadde kaptein Stine Bredal Oftedal.

– Jeg er veldig lei meg. Dette var vår store drøm, og vi ønsket virkelig å gjøre det bra. Derfor føles dette helt forferdelig nå, sier hun til TV 2.

– Men vi hadde oss selv å takke. Vi klarte ikke å stoppe russerne, og det gjør det bare enda verre. Vi hadde troen hele veien, men vi spilte ustabilt. Det fungerte ikke, sier Bredal Oftedal.

Norge startet kampen bra, men havnet etterhvert under og ble jagende etter de sterke russerne hele veien.

– Vi ventet hele tiden på at de skulle bomme og at vi skulle komme foran. Men det skjedde ikke, sier Mørk med et sukk.

– Vi ble hengende etter

Landslagstrener Thorir Hergeirsson mener det var slutten av 1. omgangen som ødela for kampen.

– Vi kom godt i gang, men så var vi dårlige ut den siste halvdelen av 1. omgang. Vi slapp inn utrolig mange mål, og ble hengende etter og jage, sier han.

– Men fra 2. omgang og ut kan vi være stolte. Det ville seg ikke, men til alle de som orket å sitte oppe: Dere skal vite at vi gjorde det vi kunne, sier Hergeirsson.

Den sindige islendingen innrømmer at Norge slet med å få taket på Russland.

– Vi prøvde å finne løsninger og gjøre ting. Noe lyktes vi også med, men det var en tøff motstander. De er gode, og det krever mye kraft for å bryte de ned, sier han.

Norges håndballjenter har to strake OL-gull bak seg, men nå blir det i beste fall bronse i Rio.

Russland skal på sin side kjempe om gullet mot Frankrike i lørdagens finale (klokken 20.30)

Norge møter Nederland i bronsefinalen klokken 16.30.

Og den medaljen akter Norge å kapre.

– Vi har fortsatt en medalje for å spille for. Nå skal vi samle oss, slåss og ta den medaljen. Men vi har en jobb å gjøre for å komme oss etter dette. Du ser jo hvor mye dette betyr for dem, sier Hergeirsson og ser mot sine gråtende spillere.

– Men vi er flinke med hverandre, legger han til med et smil.

Russland hadde kontrollen

Til tross for den gedigne nedturen så fikk Norge som nevnt en god start på den forrykende semifinalen, med flere solide angrep og feberredninger fra Katrine Lunde. Etter fire minutter ledet Norge 3-1, og vel ti minutter etter var ledelsen 11-8. Alt tydet på at det skulle bli en ny jubelkamp.

Men så falt de norske prestasjonene, og Russland skrudde opp tempoet og vartet opp med en rekke gnistrende kontringer, anført av storscorer Daria Deimitrieva.

Fra en fin 11-8-ledelse gikk nemlig Norge til å ligge under 12-15 i løpet av sju minutter.

Norge hevet seg litt de siste ti minuttene, men måtte likevel gå til pause 16-18 under for russerne.

Etter hvilen hevet Norge seg umiddelbart og utlignet til 19-19 etter tre minutters spill. Samtidig var de norske jentene uheldige og fikk et par stolpeskudd, blant annet på stillingen 19-19.

Det gjorde at Russland igjen kunne seile et par mål foran, men Norge kjempet seg igjen inn og utlignet til 22-22 ti minutter inn i omgangen.

Det tette og tøffe spillet fortsatte, og halvveis inn i omgangen hadde Russland en knepen 24-23-ledelse.

Med rundt ti minutter igjen av kampen fikk Norge litt mer flyt igjen, og etter 22 minutter var stillingen 27-27. Da hadde Norge scoret tre ganger på rappen uten russisk tilsvar.

Men som så mange ganger før så svarte russerne og beholdt taket på kampen.

Sikret ekstraomganger i sluttsekundene

Men Norge skjerpet seg på mesterlig vis i sluttminuttene og berget utrolig nok 31-31 og ekstraomganger – sju sekunder før slutt.

Russland ledet nemlig 31-30 da Heidi Løke kranglet ballen i mål, mens matchklokka viste 29.52.

Norge fikk en god start på første ekstraomgang og satte kjapt inn 32-31. Det var faktisk første gangen Norge var i ledelsen på hele 43 minutter i kampen.

Omgangen endte med russisk 34-33-ledelse, og i andre ekstraomgang bare fortsatte det tette spillet. Norge og Russland formelig byttet på å score annenhver gang. Med et minutt igjen var stillingen 37-37.

Men Russland klarte å score igjen med under et minutt igjen, og det påfølgende angrepet klarte ikke Norge å sette inn den viktige utligningen.