RETT HJEM. Kinesiske Chen Xinyi har testet positivt på et vanndrivende legemiddel. FOTO: AP Photo/Lee Jin-man, File.
RETT HJEM. Kinesiske Chen Xinyi har testet positivt på et vanndrivende legemiddel. FOTO: AP Photo/Lee Jin-man, File. Foto: Lee Jin-man

– To nye utøvere tatt for doping

En svømmer og en syklist har testet positivt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) melder torsdag kveld at de har suspendert to nye utøvere som skal ha testet positivt for doping i Rio.

Det dreier seg om den brasilianske landeveissyklist Kleber Da Silva Ramos, og den kinesiske svømmeren Chen Xinyi.

Syklisten har testet positivt for bruk av EPO CERA. Den brasilianske syklisten kom aldri til mål under herrenes landeveisritt i OL i Rio.

Den kinesiske svømmeren som tok 4. plass på 100 meter butterfly har testet positivt for bruk av hydroklortiazid. Det et et vanndrivende legemiddel, som hemmer nyrenes evne til å reabsorbere vann. Det brukes hovedsaklig i behandling av høyt blodtrykk.

Hun dukket ikke opp for å svømme 50 meter fri siste konkurransedagen, og svømte heller ikke butterfly-etappen på 4x100 meter medley for Kina. Det ville hun normalt ha gjort.

Medaljevinnere tatt
Tidligere i dag ble det også kjent at OLs første medaljevinnere ble tatt for doping. Vektløfteren Izzat Artykov fra Kirgisistan og kanopadler Serghei Tarnovschi fra Moldova tok begge bronse, men har begge blitt suspendert som følge av positive dopingprøver.

Vektløfteren Tomasz Zielinski fra Polen og hinderløypeløper Silvia Danekova fra Bulgaria har også testet positivt for ulovlige midler tidligere i lekene.

TV 2 kommer tilbake med mer!