MINDRE Å GJØRE: En tjenestemann i operativt team hos Politiets utlendingsenhet bærer en bag med klær tilhørende en kvinne som skal sendes ut av landet. Hver dag blir et stort antall asylsøkere som ikke får opphold av ulike grunner, fraktet ut av landet. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix
MINDRE Å GJØRE: En tjenestemann i operativt team hos Politiets utlendingsenhet bærer en bag med klær tilhørende en kvinne som skal sendes ut av landet. Hver dag blir et stort antall asylsøkere som ikke får opphold av ulike grunner, fraktet ut av landet. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Meek, Tore

Hundrevis av UDI-ansatte kan ryke – for få asylsøkere

Oslo (NTB): Norske utlendingsmyndigheter hentet inn et stort antall midlertidige ansatte for å ta unna asylstrømmen i fjor. Nå kan flere hundre miste jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har per 1. juli 1.450 ansatte Av disse er 442 midlertidige. Kontraktene til 419 av disse går ut ved årsskiftet, skriver Dagens Næringsliv.

Til og med 14. august i år er det bare kommet 2.079 asylsøkere til Norge. I fjor kom det vel 31.000. Rundt 25.000 av disse fra august. På grunn av den store tilstrømmingen ble antallet saksbehandlere i asylavdelingen doblet, men nå er det snart ikke lenger behov for dem.

De tillitsvalgte i UDI mener at grunnbemanningen i UDI burde være høyere. Når asylankomstene er lave, kan de ansatte jobbe med andre oppgaver, for eksempel familiegjenforening. Dette vil også gjøre beredskapen i UDI bedre, sier hovedtillitsvalgt Irene Opseth.

– Det snakkes mye og det er økende bekymring om hvorvidt man får fortsette. Det er stor usikkerhet rundt hvor mange vi kommer til å trenge, men jeg opplever at det er stor forståelse blant de midlertidige for dette, sier Opseth.

UDI-direktør Frode Forfang har gjort det klart på allmøter for de ansatte at det er stor sannsynlighet for at et stort antall av de midlertidige stillingene forsvinner. (©NTB)