SULTEN: Den sju år gamle gutten sto på gata og ville selge teddybjørnen sin da en politimann fant ham. Illustrasjonsfoto: Colourbox
SULTEN: Den sju år gamle gutten sto på gata og ville selge teddybjørnen sin da en politimann fant ham. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Gutt (7) gikk sulten  i flere dager – forsøkte å selge kosebamsen sin

– Det var hjerteskjærende, forteller politibetjenten som traff gutten på gata.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjuåringen sto i et travelt kryss i byen Franklin i den amerikanske delstaten Ohio med kosebamsen i hånden.

Den triste saken har blitt omtalt av en rekke medier de siste dagene, deriblant Washington Post.

Politibetjent Steve Dunham, som møtte på den lille gutten i juli, forteller om en sjenert og nervøs gutt. Sjuåringen var først redd han kom til å havne i trøbbel, forteller politimannen.

– Han fortalte meg at han forsøkte å selge kosebamsen sin for å få penger til mat ettersom han ikke hadde spist på flere dager, sier han til TV-kanalen WLWT.

Politibetjenten kjøpte ikke guttens teddybjørn. I stedet spanderte han middag på den lille gutten.

Mens de to spiste sammen, spurte Dunham gutten om hvor han bodde, og hvem foreldrene hans var.

Fant fire gutter til

Dunham tok deretter gutten med seg til politistasjonen, hvor gutten fikk se på tegnefilmer. Samtidig rykket politiet ut til huset til sjuåringens foreldre.

Det fant de et hjem i komplett kaos. I huset var også fire andre gutter på 11, 12, 15 og 17 år.

Gulvet var dekket med søppel og tomme spritflasker. Kakerlakker pilte frem og tilbake blant søppelet, og huset hadde en stram lukt av urin, forteller politisjef Russell Whitman til WTWL.

Et bilde av kjøleskapet som politiet har tatt, viser at det lille som var av mat der, var råttent eller i ferd med å råtne. En pakke med rå kylling hadde fått en dyp, mørk brunfarge. Hele kjøleskapet var tilgriset med væsker av noe slag.

Et bilde fra kjøkkenet viser at komfyren var fylt med søppel. Ved siden av sto en flaske olje, som hadde blitt brunt. En skapdør hang løst og var i ferd med å falle ned.

Foreldre nekter skyld

Foreldrene ble pågrepet, og politiet ga de andre barna mat. Alle de fem guttene, sjuåringen som forsøkte å selge kosebamsen sin inkludert, ble tatt vekk fra hjemmet umiddelbart og plassert hos slektninger.

Foreldrene var i høring retten tirsdag. Paret nekter for at de har satt sine fem barn i fare, melder nyhetsbyrået AP.

Guttenes foreldre må møte i et forberedende rettsmøte 16. september. Fram til da har en dommer beordret at foreldrene ikke får kontakte barna, melder Journal-News.

Politimannen hylles

Politibetjenten som fant den sju år gamle gutten, har besøkt ham igjen senere.

– Jeg dro for å se til ham, og da gjemte han seg. Han hoppet ut for å skremme meg da jeg kom inn i bygningen. Han tok meg skikkelig, sier Dunham til WLWT.

Sjefen hans, Russell Whitman, hyller politibetjentene som håndterte saken.

– Jeg er veldig stolt av betjentene mine for det de gjorde, men politifolk over hele landet gjør en utmerket jobb hver dag. Du finner slike historier om politifolk overalt hver eneste dag. Det er derfor vi jobber med dette, for å hjelpe folk, sier han til CNN.