USAs stafettlag får løpe på nytt etter at de protesterte

USAs Allyson Felix mistet stafettpinnen i andre veksling, men mente hun ble hindret av Brasils lag. Protesten vant gjennom, og USA får nå løpe på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OPPDATERT: Etter at USA mistet stafettpinnen under veksling, har juryen nå besluttet at USA får et nytt forsøk, og skal løpe på nytt midnatt norsk tid. Løpet sendes på TV 2. De må slå Kinas tid på 42.70 for å gå videre til finalen.

Regjerende mester USA var klar favoritt i semifinaleheatet på kvinnenes 4x100 meter stafett, og lå i god posisjon før nest siste veksling.

Da Allyson Felix skulle gi stafettpinnen videre til lagvenninnen English Gardner gikk derimot ikke ting som de skulle.

Felix havnet i ubalanse, og slet med å rekke frem til neste løper ut. Hun bestemte seg dermed for å kaste pinnen til Gardner, som naturlig nok sto med ryggen til, og pinnen datt i bakken.

Dermed var løpet over for USA, som bare måtte se Jamaica, Storbritannia, Ukraina, Tyskland, Nigeria og Trinidad & Tobago, Canada og Kina ta seg videre til finalen.

USA ble opprinnelig disket for å ha mistet pinnen, men fullførte løpet, og leverte inn protest etter at Felix mente hun ble hindret av albuen til en av de brasilianske løperne.

– Når et fremmedlegeme kommer i veien for deg, kommer det til å ødelegge for vekslingen, sa Felix, ifølge NTB.

Brasils lag har nå blitt diskvalifisert, mens USA får en ny sjanse.

– Vi får se. Det kommer vel en avgjørelse etter hvert, men det spørs om hun har en fryktelig god sak her. Man vet aldri med USA, sa TV 2s friidrettskommentator Jørn Sundby etter løpet.

PS! Allyson Felix har vært uheldig ved flere tilfeller så langt i Rio-lekene. Tirsdag røk gullet på 400 meter da Shaunae Miller stupte i mål foran henne.