KLINER TIL: Marianne Skarpnord får et kyss av  caddie og forlovede Richard Green
på Olympic Golf Course i Rio torsdag. Hun imponerte med stort spill i den andre runden i OL-turneringen og holder følge med teten.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KLINER TIL: Marianne Skarpnord får et kyss av caddie og forlovede Richard Green på Olympic Golf Course i Rio torsdag. Hun imponerte med stort spill i den andre runden i OL-turneringen og holder følge med teten. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

Skarpnord jakter på OL-medalje etter knallsterk andrerunde

Marianne Skarpnord storspilte på dag to av kvinnenes golfturnering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marianne Skarpnord (30) viste frem storspill på dag to av kvinnenes golfturnering i OL.

Skarpnord spilte i torsdagens første gruppe og hadde med det rolige vindforhold på en bane som har vist seg å være vanskelig når det er mer kraft i vinden.

Sarpingen leverte en 66-runde med hele seks birdier og bare en bogey på dagens attende hull.

– Dette er over all forventning! Fantastisk innsats av Marianne, sa TV 2s golfkommentator Fredrik Kracht.

30-åringen var spesielt skarp på greenene, og var også nær å senke en lang birdieputt på sistehullet. Dessverre for Skarpnord skar ballen litt til venstre, men ga en svært enkel parputt.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Med det gikk 30-åringen sin runde fem slag under par, noe som sendte nordmannen opp på en midlertidig delt femteplass sammenlagt, hele syv slag under par.

– Jeg tar det med ro
Stacy Lewis fra USA tok ledelsen etter en smått utrolig 63-runde, det etter å ha spilt til dobbel bogey på det fjortende hullet. Litt senere på dagen fulgte Inbee Park opp med nok 66-runde, og tok ledelsen sammenlagt, ti slag under par. Park er dermed tre slag bedre enn Skarpnord, som på alle måter er med i medaljekampen før runde tre fredag.

– Jeg tenker ikke så mye, jeg tar det med ro jeg. Men det var deilig i dag, jeg slo ballen mye bedre enn i går. Jeg var ikke i trøbbel hele tiden og måtte ikke redde par på annethvert hull som i går. Det var morsommere i dag fordi jeg trodde og visste at ballen skulle gå noenlunde rett frem, sa Skarpnord til TV 2 etter runden.

– Men det må da vekke noen følelser i deg at du ligger så godt an?

– Jo, absolutt, jeg er kjempeglad og jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har spilt i dag, men på den andre siden vil jeg holde det litt flatt og ikke bli for happy før jeg skal spille i morgen og på søndag, sa hun.

Forhåndsfavoritt Ariya Jutanugarn fra Thailand ledet etter onsdagens førsterunde, seks slag under par, har ikke levert på samme nivå onsdag og endte på samme totalscore.

Før turneringen var det Suzann Pettersens medaljemuligheter det ble snakket mest om, men etter to solide runder er det Skarpnord som er det største norske medaljehåpet i kvinnenes golfturnering.

– Det er absolutt bra for selvtilliten, for den har ikke vært så bra de siste ukene. Så det er veldig bra, det tar jeg med meg, sa Skarpnord.

Tyngre for Pettersen

«Tutta» endte dagen fem slag bak Skarpnord og åtte slag bak Park i tet.

Selv mener Pettersen at hun ikke er så langt unna toppnivået sitt.

– Det er veldig slitsomt å jobbe så hardt og få så lite ut av spillet, i hvert fall scoren. Jeg begynner å bli ganske lei av å spille og ikke score, sier Suzann Pettersen til TV 2.

– Jeg prøver og prøver, men jeg kan ikke gjøre annet enn å stange hodet i veggen nok ganger, og til slutt sitter det. Jeg syntes det er en bra runde fra start til mål og at jeg gir meg selv masse muligheter, men jeg får ikke noe igjen for de mulighetene.

– Hvordan er humøret ditt der ute?

– Det begynner å gå på nervene løs. Neida, det gjør ikke det, jeg føler at jeg har vært offensiv. Går ikke den ene putten i, så er det bare å få inn neste. Du har ikke tid til å kaste bort energi og legge igjen energi på banen. Det er to runder igjen, så jeg må finne en magisk touch på middagen i dag.

– Du snakker litt med deg selv på banen, hva sier du?

– Det er godt at ikke dere hører! Jeg prøver så godt jeg kan å late som om jeg smiler, men jeg prøver å peppe meg opp. Det er vanskelig når du føler at du er sykt nærme og ikke får uttelling. Du kan ikke gi opp og du kan ikke la være å prøve.

– Nå skal jeg hjem og kose litt med Marianne, og få litt magi ut av henne. Det ser ut som hun har bra flyt her ute og det er dritkult at Marianne har spilt så bra. Vi er halvveis og hun er absolutt der hun skal være. Jeg er litt langt bak, så jeg har en stor jobb å gjøre.

– Men du unner henne det?

– Jaja, er du gæren. Det er dritkult kult å være to stykker her. Jeg unner Marianne alt godt og skal prøve å finne ut av hva hun driver med her ute.

– Hvordan hjelper dere hverandre?

– Det er hyggelig å være to som kan dra lasset og vi har det mye moro sammen, det er mye skitsnakk bak lukkede dører. Vi holder stemningen ganske lett og ledig og det er sjelden jeg har hørt Marianne si at hun ikke vil at en uke ska ta slutt og at hun godt kan tenke seg å bo her en uke til.