DÅRLIG: Charlie Webster følte seg dårlig etter åpningsseremonien i OL. Nå ligger 33-åringen i koma. Foto: Twitter/Webster
DÅRLIG: Charlie Webster følte seg dårlig etter åpningsseremonien i OL. Nå ligger 33-åringen i koma. Foto: Twitter/Webster

Dager etter at bildet ble tatt, havnet den britiske TV-stjernen  (33) i koma

Den britiske sportsjournalisten ligger på sykehus i Rio de Janeiro etter at hun ble rammet av en uvanlig form for malaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Charlie Webster (33) ble lagt i kunstig koma som følge av sykdommen, melder britiske medier.

Torsdag opplyser Websters manager at hun nå er våken. TV-journalisten ligger fortsatt på intensivavdelingen, men legene er svært fornøyde med hennes nevrologiske tilstand, melder BBC.

– Det er fantastisk at Charlotte nå er ved bevissthet, sier moren hennes.

Syklet 483 mil

Før OL startet deltok TV-reporteren i et seks uker og 483 mil langt veldedighetsløp på sykkel i Brasil. Hun ble syk og ble liggende i koma etter OLs åpningsseremoni den 5. august.

Webster har tidligere jobbet for TV-kanalene Sky Sports og ITV, og er en av de mest kjente TV-journalistene i Storbritannia.

Denne gangen var det primært veldedighetsaksjonen «Ride to Rio» hun jobbet med.

– Kjemper for å overleve

Webster, som nylig avsluttet forholdet til Downton Abbey-skuespiller Allan Leech, syklet til OL på seks uker for å samle inn penger til en kreftsak. Hun syklet da fra London og gjennom Frankrike, Spania og Portugal før hun tok et fly til nord i Brasil og syklet sørover til Rio.

Det var under åpningsseremonien at hun begynte å føle seg dårlig, men trodde det var fordi hun var dehydrert etter syklingen.

På starten av sykehusoppholdet følte hun seg bra nok til å legge ut noen bilder av seg selv på Instagram. Da holdt hun fast ved at hun skulle tilbake til Rio-jobben.

Men de neste dagene ble tilstanden hennes dramatisk verre.

– Charlie kjemper for å overleve. Alle er veldig bekymret. Men hun er sterk og generelt en veldig sprek og sunn person, så vi må fortsette å være positive, sier en venn av henne til The Sun.

Websters mor, bror og manager skal ha fløyet til Rio for å være med henne.

(TV 2/ NTB)