Se hele Pogba-intervjuet i videovinduet øverst på siden!

CARRINGTON (TV 2 Sporten): Paul Pogba skjærer en grimase, tar seg til ansiktet og svarer med en ikke ubetydelig dose ironi:

– Virkelig? Det var jeg ikke klar over.

Så bryter han ut i et stort smil og flirer. Han har nettopp fått spørsmål om han ser på det som en ære å være i den ekslusive gruppa av fotballspillere som har kunnet titulere seg som verdens dyreste fotballspiller.

Men det gjør altså ikke Pogba.

Pogba til TV 2: – Derfor kaller jeg Zlatan for «Thor»

– For å være ærlig, så glemmer jeg det. Jeg tenker ikke engang på det. Når noen forteller meg det, så sier jeg: ”Å ja, det er sant”. Jeg glemmer, det er fortid. Jeg ser bare fram til å spille på Old Trafford, bære drakta, score mål og hjelpe laget. Det er det jeg ser fram til, sier Pogba.

Han framstår ikke som en spiller med stjernenykker. I stedet spør han hvordan det går, om vi kommer fra Norge, og ber oss hilse Mats Møller Dæhli, som han tok en slags fadderrolle for da nordmannen kom til United i sin tid.

– Jeg husker første prøvespilltreningen før jeg dro til United. Jeg var veldig nervøs, men han tok meg veldig, veldig godt imot. Pogba kom bort og sa: ”Spill på laget mitt.” Han var best og senket skuldrene mine. Det er sånne ting jeg husker veldig godt. Han var en fantastisk fyr å spille på lag med. Et fint forbilde, sa Møller Dæhli til VG for to år siden.

 Se vår «Zlatan spesial»: – Han er en tyrann

Pogba er ikke akkurat blitt dårligere siden den gang. Siden han forlot United i 2012 har han vunnet Serie A med Juventus fire ganger, han har vært i Champions League-finalen i 2015, og ligget jevnt opp mot 20 målpoeng hver eneste sesong.

Det er akkurat hva Manchester United trenger – som ikke har vært bortskjemt med målfarlige midtbanespillere siden Paul Scholes la opp. Nettopp Scholes var noe av årsaken til at Pogba forsvant i 2012, da sir Alex Ferguson heller valgte å hente Scholes ut av fotballpensjonisttilværelsen framfor å slippe til det franske stortalentet. Kampen i desember 2012, der skotten brukte høyreback Rafael og Ji Sung-Park på sentral midtbane mens Pogba ble sittende på benken kampen gjennom, hjalp heller ikke.

Men før intervjurunden med Pogba starter på presserommet ved Aon Training Complex, har alle fått instrukser om ikke å spørre om noe som hører fortiden til.

Med andre ord: Ikke spør om hvorfor Pogba dro fra United og hva som egentlig skjedde den gangen.

Men Pogba snakker gjerne om hvordan det er å være tilbake, og hvor mye han gleder seg til å løpe ut på Old Trafford igjen mot Southampton fredag kveld. Det virker ganske innlysende at rekordkjøpet – med en prislapp på nærmere en milliard kroner – vil bli involvert på et vis.

23-åringen lar det skinne gjennom at han er klar for å starte.

– Jeg ser fram til det, men jeg blir ikke nervøs. Jeg kan ikke vente på øyeblikket der jeg står i tunnelen før kampen… hvis jeg spiller da, selvsagt! Det føles godt å være tilbake på Old Trafford.

– Er du kampklar og innstilt på 90 minutter?

– Vi får se. Etter kampen vet vi om jeg var kampklar eller ikke, gliser Pogba – og dropper nok et hint om at han kommer til å starte.

Han har trent for fullt i snart to uker, og også i ferien kunne alle som følger ham i sosiale medier få med seg at Pogba heller ikke ligger på latsida når han har fri. På instagram-kontoen la franskmannen ut videoer der han spiller basket og bokser, i tillegg til flere bilder der han hintet til en overgang til United.

For eksempel bildet av Pogba der rødt, hvitt og svart – United-fargene – er forsterket og tydeliggjort. Eller reklamefilmen han medvirker i for Adidas, der han gir uttrykk for at man ikke skal tro alt man leser i avisene, før en United-graffiti plutselig dukker opp på veggen foran ham.

– Det virket som du koste deg med å tease fansen litt gjennom sommeren?

– Det var ikke teasing, det var bare sannheten. For meg var det helt normal oppførsel. Jeg drev ikke og fleipet med folk, men uansett ville de få svar når tiden var inne.

– Du møtte også Zlatan på ferie i Los Angeles. Diskuterte dere United?

– Nei, vi har samme agent og jeg møtte Zlatan for første gang. Vi snakket om livet og ingenting annet, hevder Pogba.

Men det virker som de er blitt godt kjent på kort tid. På Instagram refererer Pogba stort sett til Zlatan som ”Thor”.

– Hva handler det om?

– Ha-ha. Hvis du ser filmen «Thor», så er han en gud. Jeg sier alltid at Zlatan er som en god. Derfor kaller jeg ham Thor, det er bare en fleip. Vi har fått et veldig godt vennskap. Han er som en storebror for alle sammen, han liker å gi råd til alle og slå en vits. På banen er han en vinner, så det er veldig bra å ha ham her.

Pogba kan definitivt også kalles en vinner, men kommer nå til et United-lag som ikke har vunnet ligaen siden 2013.

Men han tror ikke tørken blir langvarig.

– Er dere gode nok til å vinne ligaen denne sesongen?

– Selvfølgelig. Vi har et fantastisk lag som er godt nok til å vinne ligaen. Men jeg vet hvor tøft Premier League er. Vi må være fokuserte fra første til siste kamp

– Føler du at det er blitt en komplett midtbanespiller i Juventus?

- Jeg vil aldri føle meg komplett, jeg vil alltid prøve å bli bedre og bedre. Hvis du ser en midtbanespiller som Lampard, så scoret han alltid 12-15 mål i året. Det er noe jeg vil strekke meg mot, men førsteprioritet er å vinne.

– Hvordan kan United utnytte dine kvaliteter best mulig?

– Sett meg på midtbanen, enten i en treer, eller med en defensiv partner. Og så vil jeg bare spille slik jeg kan. Boks til boks, og bruke alle ferdighetene og styrkene mine, sier Pogba.