Her synger Mathea (16) så vakkert at The Stream-artistutviklerne bryter ut i gråt

– Man blir så rørt at det er vanskelig å snakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Mathea Lødemel (16) meldte seg på TV 2s nye musikkprogram The Stream, hadde hun nok ikke forutsett hva som kom til å finne sted foran scenen.

Mens 16-åringen sang australske Ry Xs «Berlin» på en showcase for tre av verdens største plateselskap, ble det nemlig så emosjonelt bak bordet til artistutviklerne Espen Lind (44), Marion Ravn (31) og Cato Sundberg (34) at alle tre tørket tårene og hikstet om hverandre.

Se den emosjonelle opptredenen fra neste ukes The Stream-premiere ovenfor!

– Man blir så rørt at det er vanskelig å snakke

Marion Ravn erkjente at sangeren rørte noe langt inne i hjerterota.

– Jeg blir helt på griner'n. Jeg bare følte at du sang som om du hadde hatt kjærlighetssorg i ti år. Det var helt nydelig! Jeg bare kjente låten da du sang. Det var så mye følelse i det, sa hun før hun trykket på knappen som indikerer at hennes plateselskap vil ha med deltakeren videre.

Deltakere som får to eller flere plateselskap med seg, er videre til neste runde i konkurransen.

For Mathea var det ikke spesielt vanskelig. Begge de to mannlige artistene var også kjappe med å trykke på knappen.

Espen Lind var nærmest målløs etter opptredenen.

– Det blir ... Eh ... Det her hadde jeg ikke ventet meg. Det er lenge siden jeg har hørt noen fremføre en låt med en sånn innlevelse. Jeg synes det her var helt fantastisk, roste han.

– Man blir så rørt at det er vanskelig å snakke, la han til etter at Mathea hadde gått av scenen.

Trodde hun ikke gikk videre

16-åringen fra Ørsta forteller til TV 2 at hun var nervøs før hun gikk på scenen, og at det var både «skummelt og gøy» å opptre.

I klippet som kan sees øverst i artikkelen, er det ingen tvil om at artistutviklerne lot seg berøre av låten – men akkurat dét merket ikke deltakeren i det hele tatt.

 Derfor valgte hun låta

– Jeg fikk ikke med meg noe av det mens jeg stod der! På slutten trodde jeg at «shit, nå kommer jeg ikke videre». Men da de begynte å prate, skjønte jeg det sakte, men sikkert.

– Helt uvirkelig

De positive tilbakemeldingene – og det faktum at samtlige ville ha henne med videre – gjorde at tenåringen rett og slett ble litt satt ut.

– Det var helt uvirkelig og rart at de sa sånne ting til meg. Det var veldig gøy. Og at alle trykket ... Jeg skjønte det ikke helt! Hele situasjonen føltes som noe jeg hadde sett på TV. Men da jeg kom ut av studioet og bygningen, skjønte jeg det og ble så utrolig glad. Det var veldig gøy!

Var beskjeden – fikk hjelp av musikken

Til vanlig går Mathea på skole, og har ingen planer om å legge utdanning på is selv om den store drømmen er å leve av musikk.

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive med musikk. Musikk betyr veldig mye for meg. Det har alltid vært noe som har vært i livet mitt og som jeg har utrolig mye glede av, sier hun til TV 2.

Den unge sangeren forteller at en av grunnene til at musikken betyr mye, er at den har hjulpet henne på det personlige planet.

– Jeg har alltid vært beskjeden, helt siden jeg var liten. Det å stå på scenen har hjulpet meg slå meg litt løs og tenke at folk ikke egentlig bryr seg om hva du gjør.

 Se auditionvideoen som sendte henne videre fra første runde

Se Mathea i premieren av The Stream fredag 26. august på TV 2.