TILBAKE: John Arne Riise melder comeback i indisk fotball / Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TILBAKE: John Arne Riise melder comeback i indisk fotball / Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

John Arne Riise gjør comeback i India

Skal trenes av Marco Materazzi i Chennaiyin FC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chennaiyin FC melder på sine hjemmesider at de har signert John Arne Riise, og at han blir deres «marquee signing» for denne sesongen i den indiske superligaen. Kontrakten med den regjerende indiske mesteren skal kun dreie seg om denne sesongen.

Riise var som kjent innom Delhi Dynamos i 2015 før han signerte for Aalesund. 35-åringen bestemte seg for å legge skoene på hylla i juni, men gjør nå comeback i India.

– I juni bestemte jeg meg for å ta en pause for fotballen, men jeg har alltid holdt døren på gløtt for å returnere, forteller Riise til Chennaiyins offisielle hjemmeside.

Mini: – Handler først og fremst om gode penger
TV 2-ekspert Mini Jakobsen er ikke overrasket over at Riise gjør comeback bare noen måneder etter at 35-åringen la opp.

– Jeg snakket med John Arne i sommer under Norway Cup, og da sa han at det var kommet tilbud fra India. Dette handler først og fremst om gode penger. John Arne er i god fysisk form og han takler fint en kort periode i India, forteller Jakobsen til TV 2 Sporten.

Og legger til:

– Dessuten har jeg forstått det slik at Riise ønsker å kombinere spill i India med trenerutdanningen. Han drar ikke bare nedover til India for å være venstreback, han vil også bruke tiden til læring innenfor treneryrket, poengterer han.

Jakobsen tror dette ikke er det første comebacket vi får se av Riise i fremtiden.

– Det fungerte ikke for ham i det hele tatt i Norge. Det var litt mer en romantisk tanke å komme hjem til Norge og spille med broren der det hele startet. Men det er ikke enkelt for tidligere utenlandsproffer å komme hjem til Norge og hevde seg i Tippeligaen. John Arne kunne spilt i Tippeligaen, men da må han ikke brukes som en nummer ti på midtbanen. Der John Arne fremdeles kan hevde seg er på kanten og løpe opp og ned langs siden, sier Mini, og slår fast:

– John Arne har tidligere sagt at han vil spille til han er 40 år, og nå ser jeg ikke bort fra at han gjør faktisk det, mener han.

– Kan hjelpe meg i trenerkarrieren
Riise selv understreker viktigheten av å få jobbe under VM-vinner Marco Materazzi, som er hovedtreneren hos den regjerende indiske mesteren.

– Etter å ha snakket med Marco fant jeg motivasjonen til å jobbe hardt igjen. Så jeg vil takke Marco og Chennaiyins eiere for at de har troen på meg. Marco hadde en spesielt stor innflytelse på mitt valg, forteller Riise, som også forteller at han tror at å jobbe under Materazzi kan hjelpe han i hans fremtidige trenerkarriere.

Riise sa i juni at det nettopp stod på motivasjonen rundt hans karriere på topp nivå i norsk fotball.

– Jeg har lyst til å spille fotball, men motivasjonen er likevel ikke sterk NOK til å kjøre løpet på toppnivå. Denne kroppen - og dette hodet - har vært gjennom veldig mye de siste 20 årene. Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig. Og når jeg først har sett meg i speilet og innrømmet akkurat det for meg selv, må jeg ta steget helt ut, skrev Riise på sin egen blogg den gangen.

– Han har hatt en fantastisk karriere
Trener Materazzi har selv understreket at Riise vil få en viktig rolle hos den regjerende indiske mesteren denne sesongen.

– John har hatt en fantastisk karriere allerede og var veldig god i den indiske superligaen i fjor. Han blir en veldig viktig spiller for oss både på og utenfor banen, forteller Materazzi selv til hjemmesiden.

I sitt tidligere opphold i indisk fotball, med Delhi Dynamo, ble Riise trent av en annen VM-vinner, brasilianske Roberto Carlos. Nå kan han se frem til å lære av mannen mange forbinder med Zinédine Zidanes nedskalling i 2006-finalen.

Av tidligere profiler som har vært innom Chennaiyin finner man blant annet en annen VM-vinner, Alessandro Nesta. Også brasilianske Elano, som hadde et lengre opphold i Premier League med Manchester City og Hull har vært innom klubben.

Nå kan supporterne se frem til å ha nok en merittert spiller på laget i John Arne Riise.