Skademareritt for West Hams rekordkjøp

André Ayew ute i flere måneder etter skade i West Ham-debuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forventninger og håp om lysende øyeblikk er snudd til skuffelse og fortvilelse i West Ham.

Hevder Ayew mister fire måender
André Ayew (26) pådro seg en strekkskade i høyre lår i West Ham-debuten mot Chelsea mandag og må nå finne seg i å tilbringe flere måneder på sidelinjen. Ghaneseren kom til «Hammers» forrige uke som klubbens dyreste kjøp gjennom tidene med en prislapp på 220 millioner kroner.

– Min første tanke og prioritet er spillerens fysiske og mentale velvære. Han har pådratt seg en betydelig skade og det er avgjørende at vi ikke drar noen forhastede konklusjoner og at vi får den riktige diagnosen ved hjelp av konsultasjon med topp-spesialister, sier West Hams medisinske sjef Stijn Vandenbroucke til klubbens hjemmesider.

West Ham mener det er for tidlig å si noe om tidsrammen for rekordkjøpets skade, men Jack Sullivan, sønn av styreleder David, skriver på Twitter at det tyder på at fansen må vente fire måneder på å se Ayew i aksjon igjen.

– Vi er knust over at Ayew er ute i fire måneder. Han trenger operasjon, skriver Sullivan på Twitter.

Ayews skade er mer dårlig nytt for manager Slaven Bilic. Manuel Lanzini er allerede ute med en kneskade han pådro seg under OL med Argentina, samtidig som en skadet Sofiane Feghouli måtte melde forfall til London-derbyet mot Chelsea. Rapportene tyder likevel på at duoen er tilbake i spill snarlig. Lanzini begynte å løpe uten skinne på kneet forrige onsdag.

Tror West Ham må på spiss-jakt
Skaden på Ayew gjør at West Ham- og Premier League-publikumet ikke får se det som regnes som en av ligaens mest spennende offensive duoer i aksjon sammen med det første.

– Ayew var en prestisjesignering. Så West Ham har mistet en kjempegod spiller – lagets nest beste bak Dimitri Payet. Det er synd at vi ikke får sett de to sammen i månedene fremover. Jeg hadde gledet meg til det, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Han tror Ayews skade gjør at West Ham må ut på markedet for å hente forsterkninger. Andy Carroll viste i kampen mot Chelsea at han har sine begrensninger, og Stamsø Møller har liten tro på at Diafra Sakho kan gjøre jobben som trengs på topp for London-klubben.

– De har mange gode offensive spillere, men problemet er bredden. Det har vært snakk om Benteke, men han er dyr, sier Stamsø Møller.

– Ayew er den spilleren som kan gjøre at West Ham kommer én eller to plasser høyere på tabellen. Han kan brukes i treeren bak spissen, men også som spiss.

Men det er ikke bare fremover på banen West Ham har utfordringer. I forsvar er også Aaron Cresswell ute med en kneeskade. Det er ventet at venstrebacken er ute i flere måneder.

PS: West Ham spiller playoff til Europaligaen mot Astra torsdag kveld. Søndag venter Bournemouth i TV 2 Sport Premium-sendt kamp på lagets nye hjemmearena, Olympiastadion i London.